A McDonald's mesterséget intelligenciát akar használni a friss sült krumplihoz



|

Az étteremlánc a Google-lel fogott össze, hogy a legújabb technológiákkal optimalizálja a működését.

A naponta közel 70 millió embert kiszolgáló, világszerte 40 ezer egységben működő McDonald's az utóbbi években látványosan igyekszik meglovagolni a legújabb technológiákat, így nagy erőfeszítéseket tesz az automatizálásban (ami már jogi kalamajkába is keverte a láncot), illetve a metaverzumos trendre is ráugrott, amikor éppen az volt a menő.

Csakhogy időközben a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás lettek az aktuális hívószavak, így a 83 éves múltra visszatekintő hamburgerező most ezt is a keblére öleli, amivel végső soron akár mi is jól járhatunk.

A McDonald's nemrég közleményben kürtölte világgá, hogy egy többéves partnerséget kötött a Google-lel, hogy a Google Cloud infrastruktúráját, adatait és AI-technológiáját felhasználva optimalizálja a működését, még jobb élményt kínálva a vendégeknek és a személyzetnek is.

"Éttermeinket világszerte a digitális ökoszisztémánk több millió adatpontjával fogjuk összekapcsolni, ami azt jelenti, hogy a digitális eszközök élesebbek, a modellek okosabbak lesznek, az éttermek üzemeltetése pedig egyszerűbbé válik, és ami a legfontosabb, hogy a vendégeink és a személyzet általános élménye is javul."

- ecsetelte az összefogás jelentőségét Brian Rice, a cég alelnöke.

Hirdetés

A Google Clouddal és a mesterséges intelligenciával megtámogatott fejlesztések az éttermi és az ügyfélkiszolgáló platformokban is változtatásokat hoznak, így a rendeléseket felvevő terminálokon és a McDonald's mobilos alkalmazásában is javíthatják a szolgáltatásokat.

A cég ugyan nem részletezi, hogy pontosan miként vetik majd be az AI-t, de a The Verge vonatkozó cikke alapján a vezetőség azt ígéri, hogy ezzel az étel is frissebbé és forróbbá válik, szóval ha a jövőben azt vennéd észre, hogy egy ideje már nem kaptál kihűlt sült krumplit, azt az AI-nak és a Google Cloudnak kell majd megköszönni.

Más kérdés, hogy vajon a dolgozóknak lesz-e ebben köszönet, hiszen az étteremlánc erőteljesen igyekszik kiváltani az emberi személyzetet, így nem kizárt, hogy végül a mesterséges intelligenciás folyamatoptimalizálás is eltöröl majd néhány munkahelyet.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.