Hirdetés

A Microsoft is eltakarítja az Adobe Flash Playert



|

2021-gyel kezdődően a Microsoft gyakorlatilag minden szálat elvág az Adobe Flash Playerhez, így az végleg eltűnik a porondról.

Hirdetés

Még 2017 nyarán jelentették be, hogy az Adobe Flash Player a várakozásoknak megfelelően nyugdíjba vonul. Azóta folyamatosan verték a szegeket a koporsójába, és úgy tűnik, hogy a végső búcsút a Microsoft döntése nyomán vehetjük a Flash Playertől. A cég felhívta ugyanis a figyelmet, hogy 2020 végén minden Flash Playerre építő tartalom működése leáll az Edge és az Internet Explorer 11 böngészőkben is. 

Hirdetés

2021-től kezdve semmilyen kapcsolódó biztonsági frissítés nem jön a windowsos készülékekre, sőt januártól letiltják az Adobe Flash Playert, a KB4561600-nál régebbi verziókat pedig blokkolják. A letölthető tartalmakat és forrásokat a Microsoft minden oldalán elérhetetlenné teszi majd, tehát aki szeret gyűjtögetni, az most lásson neki a töltögetésnek. 

Az Edge böngészőből (és az IE 11-ből is) mindent kiszednek 2021 nyarán, ami az Adobe Flash Playerrel kapcsolatos, méghozzá rendszerszinten egy akkortájt érkező Windows-frissítéssel. Azt pedig csak remélni lehet, hogy a legjobb Flash-tartalmakat átkonvertálják vagy webes múzeumokba mentik az unatkozó és hozzáértő emberek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.