Hirdetés

A Microsoft már tapogatózik, hogyan tukmálhatná rád a Copilotot



|

Beszédes kísérletet folytatnak a redmondiak a Windows 11-ben.

Hirdetés

A tech világ szereplői akkora felhajtással népszerűsítik a generatív mesterséges intelligencián alapuló szolgáltatásokat, hogy azok híre már az utolsó kő alá is eljutott, de bizonyára még így is rengetegen lehetnek, akik a hype ellenére sem jönnek lázba a témától. A ChatGPT-alapú Copilot digitális asszisztenssel nyomuló Microsoft azonban a jelek szerint hajthatatlan, és most egy új kísérlettel próbálhatja az emberek arcába tolni a Windows 10/11-ben és a Microsoft 365-ben is elérhető szolgáltatást.

A redmondiak ugyanis a Windowsnak szentelt hivatalos blogjukon adták hírül, hogy aktiválnak egy változtatást a Windows Insider tesztprogram fejlesztői csatornáján (Dev Channel), amellyel a Copilot automatikusan elindul a Windows 11 bootolásakor a "szélesvásznú eszközökön".

Hirdetés

Hogy ezzel pontosan milyen számítógépekre gondolnak, azt nem részletezi a poszt, annyi engedmény viszont legalább van a dologban, hogy a Gépház > Személyre szabás > Copilot almenüben kikapcsolható az automatikus indítás.

Erre persze még sokan mondhatják, hogy csak egy kísérleti funkcióról van szó, ami ráadásul még az Insider programon belül is csupán egy szűk réteget (feltehetően az ultraszéles monitorok felhasználóit) érinti, de a Microsoft már többször is bizonyította, hogy szereti a Windowson keresztül tukmálni a többi szolgáltatását, legyen szó az Edge böngésző erőltetéséről, vagy a OneDrive-ot bezárni merészelő felhasználók kérdőre vonásáról.

Így aztán joggal vetődhet fel a gyanú, hogy a redmondiak a Copilot kapcsán sem fognak megállni a kísérletezgetésnél, de talán a tesztelők most elég negatív visszajelzést adnak ahhoz, hogy ne kerüljön be a Windows nyilvános kiadásába a módosítás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.