Hirdetés

A OnePlus mobiljaira is beköszönt az AI-korszak



|

Új mesterséges intelligenciás funkcióval jelentkezett a OnePlus, és ez csak a kezdet lesz.

Hirdetés

A gépi tanuláson alapuló generatív mesterséges intelligenciás képességek nemcsak a számítógépeket igyekeznek meghódítani, hanem az okostelefonos platformokat is, így már több gyártó modelljein is elérhetők kapcsolódó megoldások, köztük a Google Pixelekkel és bizonyos Samsung Galaxy-modellekkel, miközben a pletykák szerint az Apple is ráfeküdt a témára.

Az AI-offenzíva soron következő terepét pedig a OnePlus készülékei jelentik, mivel most a BBK Electronics szárnyai alá tartozó kínai gyártó is egy saját mesterséges intelligenciás trükkel jelentkezett, aminek sokan örülhetnek majd.

Hirdetés

A napokban prezentált AI Eraser egy integrált képszerkesztési funkció, amelynek segítségével néhány mozdulattal eltüntethetők a fotóink nemkívánatos elemei, a generatív rendszer pedig automatikusan kitölti az utánuk támadt űrt. A Galéria alkalmazásba érkező funkció tehát lényegében ugyanaz, mint a Google-féle Magic Eraser, itt  viszont a OnePlus saját fejlesztésű nagy nyelvi modellje dolgozik a háttérben.

Az AI Eraser már ebbe a hónapban elérhetővé válik, kezdve a OnePlus 12-vel és a OnePlus 12R-rel, majd a OnePlus Open, a OnePlus 11 és a OnePlus Nord CE 4 is bekerül a támogatott okostelefonok körébe. A gyártó mindemellett azt ígéri, hogy az idei év során további AI funkciókkal jelentkezik, egyelőre nem közölve, hogy melyek lesznek ezek.

A NoteBookCheck mindenesetre arra tippel, hogy a nagyobb szövegek és a telefonhívások tartalmának mesterséges intelligenciával történő összefoglalásáról lehet szó, mivel ezeket a képességeket Kínában már támogatja a OnePlus.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.