Hirdetés

A Samsung hajtogatós csúcsmobiljából is készülhet Ultra variáns, fotón a normál modell



|

Új ajánlattal szolgálhat a gyártó azoknak, akik túl olcsónak találják a normál Z Foldot.

Hirdetés

A Samsung saját eladási jelentései alapján minden évben egyre több fogy a cég aktuális hajtogatós okostelefonjaiból, így senki sem kételkedik benne, hogy az összecsukható Z Flip és a tablet-szerű Z Fold széria az idén is megkapják a maguk folytatásait, amelyek kapcsán rendszeresek a kisebb-nagyobb szivárgások.

Februárban például állítólagos gyári rendereken tűnt fel a Z Flip6 és Z Fold6 néven emlegetett páros, most pedig egy veterán pletykagyáros jelentkezett néhány izgalmas részlettel a 2024-es frissítés kapcsán.

Az aktuális jelentés forrása Ice Universe, aki szerint a Galaxy S sorozathoz hasonlóan a Samsung ezúttal egy "Ultra" csúcsmodellt is piacra fog dobni a Z Foldból, ami már eddig is a márka legdrágább mobilja volt, 770 ezer forintos induló árral. Ha valóban így alakul, végül akár három Z Foldot is kaphatunk, egy márciusi beszámoló ugyanis azt jósolta, hogy a Z Fold és a Z Flip nyári bemutatója után, valamikor szeptemberben vagy októberben a Z Fold egy olcsóbb variánsát is leleplezhetik a koreaiak.

Hirdetés

Ami pedig Ice Universe többi értesülését illeti, a szivárogtató szerint a Z Fold6 normál verziója kihajtott állapotban 5,6 mm, összecsukva pedig 12,1 mm vastag lesz, míg a készülék súlya kapcsán 239 grammot jósol a jelentés. Ez alapján az új modell vékonyabb és könnyebb is lenne a kihajtva 6,1 mm vastag és 253 grammot nyomó elődjénél. A leaker egy fotót is szállított a készülék állítólagos prototípusáról.

A képen ugyan nem látszanak, de a kijelzők kapcsán Ice Universe azt írja, hogy a belső panel a Z Fold5-éhez hasonlóan egy 7,6 hüvelykes, 7:6 képarányú megjelenítő lesz, míg a külső oldalra egy valamivel nagyobb, 6,3 hüvelykes (a Z Fold5-é 7,2 hüvelyk volt) képernyő kerül 22:9-es képaránnyal. A méreteket tekintve tehát így nem lenne óriási különbség az aktuális Foldhoz képest, viszont a szivárogtató szerint mindkét panelnél javulni fog a felbontás, így végső soron itt sem maradna el a fejlesztés.

A Z Fold6 Ultrát illetően még Ice Universe-nek sincsenek információi. Ha minden a várakozások szerint alakul, az új Galaxy Z Fold és Z Flip modellek a Samsung júliusi Unpacked eseményén fognak bemutatkozni, addig viszont még sok szivárgásra számítunk, a gyártó ugyanis általában nem őrzi túl görcsösen a mobilos titkait.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.