Hirdetés

A Samsung közelebbről is megmutatta az okosgyűrűjét



|

A koreai gyártónak nagy tervei vannak a januárban beharangozott Galaxy Ringgel.

Hirdetés

A Samsung a januárban lezavart Unpacked eseményt, vagyis a Galaxy S24 okostelefonok bemutatóját használta ki arra, hogy az évek óta keringő pletykákat visszaigazolandó bejelentse az első okosgyűrűje, a Galaxy Ring érkezését. A műsor ugyanakkor nem tartogatott részleteket, csak egy animációt kaptunk és néhány utalást arról, hogy az egészség és a fitnesz terén lesz hasznos az újdonság.

A napokban zajló Mobile World Congressen azonban a Galaxy Ring kapcsán is új információkat hozott, a gyártó ugyanis kivitt néhány prototípust a barcelonai expóra, és egy rövid beszámolót is tartott a sajtónak.

Hirdetés

A The Verge újságírója, Allison Johnson személyesen is jelen volt az eseményen, ahol felpróbálta az ezüst, fekete és arany színben érkező terméket. Elmondása szerint a gyűrű meglepően könnyű és nem olyan vastag, mint amire előzetesen számított. A kényelem érdekében a Samsung 5-östől 13-asig terjedő méretekben szállítja majd az újdonságot.

Forrás: YouTube/Android Authority
Forrás: YouTube/Android Authority

A cég ugyan továbbra sem hajlandó elárulni, hogy milyen szenzorok lapulnak a Galaxy Ringben, de az egészségügyi szolgáltatásokért felelős alelnök Dr. Hon Pak arról beszélt, hogy a termék pulzusszám, légzési mutatók és mozgás alapján is képes lesz monitorozni az alvás minőségét, amiből arra következtethetünk, hogy ezek követésére alkalmas érzékelők biztosan helyet kapnak benne. Emellett az is kiderült, hogy a nagyobb méretek valamivel jobb üzemidőt kínálnak majd, részletekkel viszont ennek kapcsán sem szolgáltak a koreaiak.

A gyűrű apropóján a Samsung az egészséget illető jövőbeli terveibe is bepillantást engedett, melyeknek egy fontos, ám nem kizárólagos elemét képezi a Ring. A gyártó ugyanis szeretné kibővíteni az egészségügyi ökoszisztémáját, amely egyetlen eszköz helyett több terméken fog alapulni. Ezek összességében egy átfogóbb képet adnak majd a felhasználókról, és segítik őket az életmódjuk javításában.

Ennek fontos eszköze lesz egy új mérőszám, a Georgiai Egyetem tudományos modelljén alapuló My Vitality Score, amely az alvás, az aktivitás, a nyugalmi pulzusszám és a pulzus változása alapján szolgál könnyen érthető értékkel a felhasználók egészségi állapotát illetően. A megoldás a Galaxy Watch 6 okosórára is érkezik, a Ring tulajdonosok pedig bizonyos egészségügyi célokat is megadhatnak majd, amihez tippeket kapnak a Galaxy Health alkalmazásban. Fontos ugyanakkor, hogy a My Vitality Score eléréséhez Galaxy S24-szériás mobil kell majd.

A Galaxy Ring ára és megjelenési dátuma továbbra is titok, az utóbbit illetően viszont egy korábbi szivárgás arra utalt, hogy leghamarabb a Z Fold és Z Flip hajtogatós mobilok következő, augusztusra várható frissítésekor debütálhat a gyűrű.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.