Hirdetés

A Samsung már 360 fokban hajlítható kijelzőt tesztel



|

Hol vannak már azok az idők, mikor még a befele hajlítástól is tönkrementek ezek a panelek?

Hirdetés

Dacára a magas árnak a Samsung hajtogatós telefonjainak népszerűsége évről-évre növekszik, miközben az elvet egyre több konkurense veszi át. A dél-koreai gyártó azonban nem ül a babérjain, tovább dolgozik az újabb innovációkon, most például egy olyan prototípus kijelzőt mutatott meg, ami nemcsak befele, hanem akár kifele is hajlítható. Egyes hírek szerint pedig hamarosan akár kereskedelmi forgalomban kapható mobilban is debütálhat.

A Samsung először a The Verge-nek mutatta meg az új prototípust, amit Flex In & Outnak neveztek el. A panel különlegessége, hogy a jelenleg is kapható Galaxy Z Fold megoldásokkal szemben ez az új kijelző befele és kifele is hajlítható.

Hirdetés

A Samsung Display közleménye szerint ez a kivitelezés nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a majdani tulajdonosok még hatékonyabban használhassák az eszközeiket, a képarány pedig dinamikusan változik a felhasználás módjának megfelelően.

Nem ez azonban az egyetlen újdonság, a hajlítás módja is változik. Jelenleg a Samsung összes telefonja "u" formában csukódik össze, a jövőben azonban csepp alakú lehet a kivitelezés, ennek következtében jelentősen kisebb lesz a tér a panel két oldala között összehajtott állapotban, továbbá a zsanér is sokkal tartósabb lehet ezáltal.

Egyes hírek szerint az új zsanér már a Galaxy Z Fold 5-ben debütálhat, a csepp formát egyébként is egyre több gyártó alkalmazza, a kifele hajlítható kijelző azonban még kérdés, hiszen ezzel még feljebb szökne az egyébként is borsos ár. A Galaxy Z Fold 4-et augusztusban jelentették be, így a frissítés 2023 második fele előtt aligha tűnik majd fel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.