Hirdetés

A Spotify is szemet vetett a YouTube Music egyik legjobb funkciójára



|

Hasznos újítást tesztel a piacvezető zenei streaming szolgáltató.

Hirdetés

A 2008 óta elérhető Spotify 30% feletti részesedéssel dominálja a zenestreaming-piacot, a szolgáltatás hosszú évek alatt felhalmozott tapasztalatára való tekintettel pedig többnyire inkább az a jellemző, hogy a fiatalabb konkurensek azok, akiket "megihletnek" a platform megoldásai.

Most azonban fordult a kocka, és a svéd vállalat döntött úgy, hogy elles egy közkedvelt megoldást az egyik riválisától, a Google szárnyai alá tartozó YouTube Musictól.

Hirdetés

A YouTube Premium-előfizetés és önálló csomag formájában is elérhető YouTube Musicon még 2019-ben került be a repertoárba az "Offline Mixtape" funkció, amely a Smart Downloadsnak hívott automatikus letöltésekből kever mixeket a hallgatóknak. A Spotify most egy hasonló újdonságon dolgozik "Your Offline Mix" néven, ami az utóbbi időben pörgetett dalokból készít offline lejátszási listákat.

Az újdonság tesztelését maga Daniel Ek, a platform vezérigazgatója jelentette be a Twitteren, a TechCrunch beszámolója alapján pedig már akadnak is olyan felhasználók, akiknél felbukkant a lehetőség. A reakciók egyelőre vegyesek: van, akinek elnyerte a tetszését a Your Offline Mix, de olyan is akad, aki arra panaszkodik, hogy az automatikus mixében található dalok 90%-a nincs is letöltve, ami használhatatlanná teszi a funkciót az offline üzemmódban.

Nem árt azonban megismételni, hogy a Your Offline Mix csupán a tesztfázisban jár, így bizonyára sokat fognak még csiszolni rajta, mire a nagyközönséghez is eljut.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.