Hirdetés

A TikTok kinyírja a BeReal-klónját



|

A versenytárs ellen létrehozott szolgáltatást nem egészen 10 hónappal ezelőtt indították.

Hirdetés

Még tavaly szeptemberben számoltunk be róla, hogy a TikTok egészen pofátlanul lenyúlta feltörekvő konkurense, a BeReal legfőbb funkcióját, amelynek lényege, hogy a felhasználók naponta egyszer, egy véletlenszerű időpontban posztolhatnak csupán, a telefonjuk elő-, és hátlapi kamerájával egyszerre készített képeket, ami szavatolja, hogy nem beállított, megrendezett posztokkal van tele a platform.

Ezt másolta le viszonylag szégyentelenül a ByteDance közösségi oldala, amely TikTok Now néven gátlástalanul lekoppintotta a BeReal ötletét - csupán annyi volt a különbség, hogy a fotók helyett 10 másodperces videókat is lehetett posztolni. Ez azonban mindössze csak alig 10 hónapot ért meg.

Hirdetés

A BeReal ugyanis az utóbbi időszakban elkezdett a feledés homályába merülni, mint a legtöbb új közösségi oldal, ami az elmúlt 15-20 évben létrejött. Míg tavaly még több mint 15 millióan használták a szolgáltatást, idén márciusban már csak hatmillióan maradtak a BeReal-en, amely 2022 októbere és idén március között a naponta belépő felhasználók 61 százalékát elvesztette. A BeReal ugyan tagadja, hogy ennyire megfogyatkozott volna a felhasználói táboruk - szerintük áprilisban még több mint húszmillió napi felhasználójuk volt - ennek ellenére tény, hogy egyre kevésbé emlegetik a platformot más közösségi csatornákon, ami beszédes jel.

A TikTok Now az alap TikTok appból volt elérhető, azonban a felhasználók az utóbbi időben elkezdték Twitterre posztolni azokat az üzeneteket, amelyek szerint a ByteDance megszünteti a funkciót. Ezt végül a mai napon Matt Navarra, közösségi médiával foglalkozó tanácsadó is megerősítette a Twitteren.

Az üzenetben nem részletezik, hogy miért kapcsolják le a TikTok Now-t, de nem nehéz összerakni a kirakó darabjait. Egyébként nem csak a ByteDance platformja próbálta lekoppintani a BeReal-t: a SnapChat még augusztusban indított egy olyan funkciót, ami a telefon elő- és hátlapi kameráit is használta, az Instagram pedig Candid Stories néven próbálkozott hasonlóval. Ezek azonban főként arra szolgáltak, hogy elszívják a BeReal elől a levegőt - mint látható, sikeresen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.