Hirdetés

A világ leggyorsabb drónja könnyűszerrel készít felvételeket egy F1-es futamról is



|

Az új fejlesztésű szerkezet akár 350 km/h-s sebességgel is képes repülni.

Hirdetés

A napokban mutatták be az ágazat egyik legaktívabb piaci szereplőjének, a Dutch Drone Godsnak egy újdonságát, amelyet a Forma-1 kiemelt támogatójával, a Red Bullal való együttműködés keretében készített el. A minden eddiginél gyorsabb drón akár 350 km/h-s sebességre is képes. Ez elegendő ahhoz, hogy parádés légifelvételeket készítsen a Forma-1-es versenyekről.

Ez óriási ugrás az eddigiekhez képest, hiszen a jelenleg kapható leggyorsabb darabok ennek nagyjából a felére képesek. A korábban megvásárolható darabokkal így esély sem volt arra, hogy a népszerű futamon - esetenként 300 km/h-s sebességet meghaladó autókról - felvételeket készítsünk.

A népszerű energiaital gyártó még tavaly év elején kérte fel a piacvezető drónos céget, hogy fejlesszen ki egy olyan repülő eszközt, ami gyorsabb sebességének köszönhetően képes megugrani ezt a feladatot is. Az összetett projekthez végül bevontak egy másik holland céget, a Quadmovr-t is a fejlesztésbe.

Hirdetés

A nyolc hónapos közös munka végül meg is hozta gyümölcsét. A teszteken megfelelően teljesített az alig egy kilogrammos hightech kütyü, ami nemcsak a gyorsulásban jó, hanem a kanyaroknál képes akár pillanatok alatt lassítani is. Az ezt bemutató videón az látható, amint Max Verstappen autóját egy teljes körön keresztül követi le a drón.

A Redbull pilótája szerint ez a fejlesztés teljesen megváltoztathatja azt, amit az emberek eddig a futamok közvetítéséről gondoltak, és ez jótékonyan hathat a nézettségre is. Egyelőre még nem tervezik bevetni a drónok leggyorsabbikát élesben, de biztos, hogy nem marad örökre a pálya szélén ilyen látványos képességekkel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.