Hirdetés

A Windows 11-re is érkezik a Windows 10 egy vitatott funkciója



|

Egyes felhasználók szerint nem sok értelme van a Microsoft által most a Windows 11-be is elhozott megoldásnak.

Hirdetés

Akármennyi újdonságot is gyömöszölt a Microsoft a 2021-ben kiadott Windows 11-be, az előd Windows 10 továbbra is toronymagasan a legnépszerűbb ablakos operációs rendszer, több mint 67 százalékos részesedéssel dominálva a piacot, míg az utódjának szerény 28%-kal kell beérnie, legalábbis a Statcounter statisztikái alapján.

Talán ez lehet az oka annak, hogy Microsoft ezúttal rendhagyó módon a Windows 10-ből emel át egy funkciót a Windows 11-be, ám cseppet sem biztos, hogy ennek mindenki örülni fog.

Hirdetés

A PhantomOcean3 nevű szivárogtató az X felületén hívta fel rá a figyelmet, hogy a Windows 10 KB5035941 verziószámú tesztkiadásában a Microsoft két új widgettel (pénzügy, sporthírek) frissítette a záróképernyőn elhelyezhető widgeteket, ezzel párhuzamosan pedig a Windows 11-ben (KB5035942-es kiadás) is tesztelik a redmondiak a funkciót, ahol eddig teljesen hiányzott az ilyen kártyák kitűzésének lehetősége.

Ahogy azt a Windows 10-es veteránok jól tudhatják, a widgetek nagy hiányossága, hogy nem lehet válogatni közöttük, tehát vagy kikapcsoljuk a megoldást, vagy az összes kártyát használnunk kell, függetlenül attól, hogy érdekelnek-e az adott tartalmak. Így aztán a funkció már a Windows 10-en is sok savat kapott, de aki ennek ellenére is kedvelte, annak jó hír, hogy hamarosan a Windows 11 nyilvános kiadásába is beköszön.

A Windows Latest értesülése szerint a Microsoft először a márciusi opcionális frissítésben teszi majd elérhetővé a záróképernyős widgeteket, az áprilisi Patch Tuesday pedig alapértelmezetten be fogja kapcsolni a funkciót. Ha végül tényleg így alakul, a felhasználók a Gépház > Személyre szabás > Zárolási képernyő > Zárolási képernyő állapota menüpontban tudnak majd megszabadulni tőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.