Hirdetés

Akár a meztelenséget is engedélyezheti az OpenAI hiperrealisztikus videógenerátora



|

Az OpenAI nem zárja ki, hogy a Sora végül igent mond bizonyos pucér tartalmakra, a cég pedig azt is elárulta, mikor válik elérhetővé a szolgáltatás.

Hirdetés

A 2016-ban alapított OpenAI egyszer már elkápráztatta a világot a ChatGPT chatbottal, melynek elérhetővé válása valóságos AI-lázat robbantott ki a tech iparban, a múlt hónapban pedig egy újabb nagy dobással jelentkezett a cég a Sora nevű modell képében, amivel minden korábbinál élethűbb videókat hozhatunk létre puszta szöveges parancsok segítségével.

A fejlesztő tisztában van ennek a veszélyeivel, ezért egyelőre csak szűk körben, kiválasztott partnerekkel teszteli a szolgáltatást, egy friss interjúból azonban további részletek derültek ki róla, beleértve a megjelenés idejét és a meztelenséget érintő szabályokat.

Hirdetés

Az OpenAI technológiai igazgatója, Mira Murati nemrég a Wall Street Jorunallel beszélgetett, ahol az a téma is szóba került, hogy a Sora miként áll majd a pucér tartalmakhoz. A kérdés most különösen aktuális, mivel a képgenerátorok kapcsán néhány hete jókora botrány keveredett belőle, amikor AI-jal létrehozott Taylor Swift pornó lepte el a közösségi médiát, az OpenAI új technológiája pedig már videós formában is lehetővé tenné az ilyesmit.

A válaszában Murati mégsem zárta ki, hogy a Sora valamilyen módon engedélyezni fogja a meztelenséget, szerinte ugyanis el lehet képzelni "olyan kreatív környezeteket", amelyekben a művészek nagyobb kontrollt szeretnének gyakorolni a kérdés felett. Az OpenAI ezért most szorosan együttműködik különböző területek alkotóival, hogy közösen dolgozzák ki, milyen szintű rugalmasságot kellene biztosítaniuk.

Magyarán nem kizárt, hogy a Sora végső soron alkalmas lesz bizonyos pikánsabb tartalmak létrehozására, a részletekről viszont még a színfalak mögött sem született döntés. Ami pedig a megjelenést illeti, a technológiai igazgató ugyan továbbra sem adott meg pontos dátumot, de azt biztosan kijelentette, hogy még ebben az évben nyilvánosan is elérhetővé fogják tenni a videógenerátort.

A technológiai igazgató azt sem hallgatta el, hogy a Sora csapata beépített videószerkesztési funkciókon dolgozik, amivel a platform szerinte jelentős változásokat hozhat a filmkészítők munkájába. A hang ugyan eleinte hiányozni fog a szolgáltatás repertoárjából, de az OpenAI a jövőben ezt is meg szeretné oldani. 

Az interjú arra is kitért, hogy milyen anyagokon tanították be a modellt, amelyre válaszul Murati elmondta, hogy "nyilvánosan elérhető és más licencelt adatok mellett" a Shutterstockkal kötött partnerségre építettek, így a szolgáltató fotóit dolgozták fel az algoritmus trenírozásakor, de a vezető azt sem zárta ki, hogy Facebook- és Instagram-videók is bekerültek az állományba a nyilvános tartalmak között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.