Hirdetés

Az Acer bemutatta legújabb zöld laptopját, melynek nem csak gyártására, de szerelhetőségére is nagyon odafigyeltek



|

Nagyon meggyőzőnek tűnik az Aspire Vero 16.

Hirdetés

Dubajban jelenleg is zajlik az idei idei COP 28 konferencia, ahol nagyon fontos és komoly döntéseket hoznak majd meg a világ vezetői, ugyanakkor a nagy techcégek sem hagyták ki az eseményt. Így például az az Acer sem, ami bejelentette a környezetbarát laptopcsaládjának legújabb tagját, az Aspire Vero 16-ot. Ennak kapcsán a vállalat COO-ja, Jerry Kao így fogalmazott:

"A klímaváltozás okozta növekvő kihívások kezelésének elősegítése érdekében az Acer "tudatos technológiát" javasol, amelyet a jövő figyelembevételével terveztek és készítettek".

Az Acer elsődleges célja jelenleg az, hogy 2035-re 100%-ban megújuló villamos energiát használjon, és 2050-re elérje a nettó nulla kibocsátást.

Hirdetés

A megsüvegelendő elhatározások mellett persze jutott idő új termékek megvillantására is, a keynote főszereplője pedig egyértelműen az új Aspire Vero 16 notebook lett, melynek igyekeztek kidomborítani az összes zöld tulajdonságát. A laptop váza például 60%-ban újrahasznosított műanyag keverékéből készült, nem használtak fel hozzá semmiféle festéket, adalékanyagot, az érintőpad pedig óceánból származó műanyagból készült.

A csomagolás esetében is odafigyeltek a zöld szempontokra, ez is 100%-ban újrahasznosítható anyagokból készült, és a logisztikában, szállításban is ugyanez az érv érvényesült - bioüzemanyagot használtak például.

Maga az Aspire Vero 16 a Intel Core Ultra processzorokat kapta meg, ezek a korábbi verzióhoz képest jobb energiahatékonyságot kínálnak. Nagyon fontos továbbá az is, hogy a laptopot könnyű lesz szétszedni és javítani, illetve szabványos csavarokat használtak fel hozzá, így nem igényel speciális szerszámkészletet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.