Hirdetés

Az Android 14 ellehetetleníti az átverős „gyorsító” appok működését



|

A Google hadat üzen a felhasználókat átejtő fejlesztőknek.

Hirdetés

A mobiltelefonos szcéna androidos felén ma is népszerűek azok az úgynevezett "rendszergyorsító" alkalmazások, amelyek a háttérben futó alkalmazások kilövésére szolgálnak, azt ígérve, hogy ezzel gyorsabbá teszik a telefonunkat.

A valóság azonban az, hogy ez nem több puszta szemfényvesztésnél, a háttérfolyamatok leállítása ugyanis csak arra jó, hogy a rendszernek később újra el kelljen indítania őket, extra terhelést okozva a készüléknek.

Hirdetés

A jó hír, hogy az idén érkező Android 14 lecsap az átverős fejlesztőkre, és rendszerszinten lehetetleníti el a "task killer", a "speed booster" és a hasonló neveken hirdetett alkalmazások működését. Elsőként az Esper blog szúrta ki, hogy a mobil operációs rendszer idén érkező változatában a funkciót lehetővé tevő "killBackgroundProcesses" API a háttérben futó appok leállítása helyett már csak egy hibaüzenetet dob.

A kamu rendszergyorsítók így az Android 14-ben semmire sem lesznek jók, amit a Google is igyekszik a felhasználók tudtára adni. A cég vonatkozó dokumentációja ugyanis rögzíti, hogy harmadik féltől származó alkalmazások nem képesek a készülék memória- és energiafogyasztásának, valamint üzemi hőmérsékletének pozitív befolyásolására, egyben arra kérve az ilyen appok fejlesztőit, hogy vizsgálják felül a portékáikat.

A keresőóriás tehát végre jó irányba indult el, mi viszont nem fogadnánk rá nagy összegben, hogy ezzel teljesen eltűnnek a gyorsítással hitegető alkalmazások a Play Áruházból, hiszen mindig lesznek olyan kétségbeesett felhasználók, akiket meg lehet téveszteni egy hamis ígérettel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.