Hirdetés

Az OpenAI-t is lepiálja Will Smith "mesterséges intelligenciás" videója



|

A színész egy zseniális filmmel tiszteleg a videógenerátorok szédületes technológiai bekövetkezett fejlődés előtt.

Hirdetés

Néhány nappal ezelőtt a ChatGPT mögött álló OpenAI ismét bombát robbantott a videók létrehozására kifejlesztett Sora generátorral, amely a gépi tanulás segítségével megdöbbentően élethű jeleneteket képes alkotni puszta szöveges parancsok alapján, tetszőleges témákban és szereplőkkel, akár egy játékot is leutánozva.

A bejelentés kapcsán sokan felidéztek egy tavaly megosztott AI-generált videót, amelyben a Stable Diffusion próbálta elképzelni a spagettit evő Will Smitht, ám az akkori technológia még csak egy LSD-fűtötte rémálomba illő alakot tudott kreálni. Most maga a színész is reflektált az óriási fejlődésre, igaz, némi csalással.

Hirdetés

Miután az internetet ellepték az olyan posztok, amelyek a hírhedt Smith-spagettiszörnyet mérték össze a Sora által létrehozott élethű képsorokkal, az egy ideje már influenszerként is nyomuló hollywoodi sztár az Instagramján osztott meg egy saját összehasonlító videót arról, mire képes ma a mesterséges intelligencia ugyanabban a témában.

Ez persze nyilván kamu, hiszen az aktuális "AI videóban" Smith egyszerűen felvette, ahogy maga bohóckodik egy tál spagettivel és az egyik haverja hajával, az ötlet és a kivitelezés viszont mindenképp 5 csillagos. Nem lennénk meglepve, ha a sorminta folytatásaként valaki később a Sorával is megpróbálná lemásolni a jelenetet, már ha ez lehetséges lesz egyáltalán.

Ehhez ugyanis előbb meg kellene kerülni az OpenAI korlátozásait, hiszen a cég a visszaélések kivédése miatt már a DALL-E képgenerátorban is tiltja a közismert személyekkel készült tartalmakra vonatkozó parancsok teljesítését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.