Hirdetés

Az új Firefox ezeknek az operációs rendszereknek már búcsút int



|

A Mozilla böngészőjének legújabb frissítése bizonyos felhasználóknak elengedte a kezét.

Hirdetés

A napokban jelent meg a Firefox 116-os verziója, amely összhangban az előre közöltekkel már nem támogatja a Windows 7, Windows 8 és a Mac OS 10.1 operációs rendszereket. Ugyanakkor egy időben a 116-tal a cég ígéretéhez híven elérhetővé tette 115.1-es számú, úgy nevezett Extended Support Release (ESR) verziót is, ami a fent említett veterán operációs rendszereknek is biztosítja a biztonsági frissítéseket 2024 szeptemberéig.

Az asztali rendszereken elérhető frissítésekkel párhuzamosan egyébként kijött  a Firefox 116 androidos változata is, de az iOS-esre még várnia az iPhone-tulajdonosoknak.

Hirdetés

Bár az új verziót eleinte csak biztonsági frissítésnek szánták, és valóban számos biztonsági problémát meg is old, végül egyéb újdonságokkal is "felszerelték". Ilyenek például a párhuzamosan futó feltöltések teljesítményének javítása és a kép a képben módban való a hangerőszabályozás megoldása.

Van még egy örvendetes extra kényelmi funkció. A Firefox 16-on alkalmazott Ctrl+Shift+T billentyűkombináció mostantól megnyitja az utolsó bezárt lapot vagy ablakot. Ha éppen csak megnyitottuk a böngészőt, ez a kombináció előhívja az utolsó munkamenetet.

A Mozilla frissítése telepíthető automatikusan vagy manuálisan a szokásos webhelyekről, például innen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.