Hirdetés

Balhé lett belőle, hogy a Twitter megkönnyítené az üzenetküldést



|

Nem mindenki örülne, ha egyszerűbbé válna a kapcsolatfelvétel.

Hirdetés

Habár a Facebookot, az Instagramot és a TikTokot is rengeteg kritika éri a toxikus viselkedés elleni hatékony fellépés hiánya miatt, az Egyesült Államokban a Twitter viselt dolgai is heves diskurzus tárgyát képezik, hiszen a mikroblog messze a tengerentúlon a legnépszerűbb a maga 78 millió ottani felhasználójával.

Most éppen egy új funkció miatt tört ki a balhé, ami nagyban megkönnyítené a privát üzenetek küldését, s ezzel sokak szerint megágyazna a nem kívánt kapcsolatfelvételi kísérleteknek.

Hirdetés

A Twitter támogatási fiókja nemrég jelentette be, hogy a közösségi oldal iOS-es alkalmazásában egy külön ikont tesztelnek, melynek segítségével közvetlenül az egyes bejegyzésekre reagálva küldhetnénk üzenetet a poszt létrehozójának. Jelenleg ez nem lehetséges, az üzenetküldéshez fel kell keresnünk az adott fiókot, és onnan indítani a levelezést.

Egy jobb világban egy szimpla kényelmi javításként foghatnánk fel az elképzelést, ám most sokan tartanak attól, hogy a közvetlen üzenetküldési lehetőség csak megkönnyíti az online zaklatók dolgát. A kritikusoknak annyiban mindenképp igazuk van, hogy a Twitter hírhedt az ádáz társadalmi-kulturális-politikai vitáiról, és ha valamit megtanulhattunk az évek során, az az, hogy az emberek sosem riadnak vissza az efféle személyeskedéstől.

Mások viszont azzal védik a döntést, hogy az online zaklatókat most is csak pár kattintás/érintés választja el a privát beszólogatástól, és aki hajlamos erre, az így is él a lehetőséggel, aki viszont nem, az akkor sem fog, ha egyszerűbbé válik a kapcsolatfelvétel.

A Twitter egyelőre annyit fűzött a dologhoz, hogy aki szeretné, az továbbra is korlátozhatja az idegenektől érkező közvetlen üzeneteket. Ám mivel csak tesztüzemmódról van szó, még egyáltalán nem kizárt, hogy a mikroblog végül visszavonulót fúj, ha elég sokan szólalnak fel a változtatás ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.