Hirdetés

Csak egyetlen szolgáltatónál lesz kapható az új és olcsó, 48 MP-es Nokia X100



|

Ebben a hónapban érkezik a Nokia elérhető áron kínált mobilja, de van néhány megkötés.

Hirdetés

Érdekes utat járt be a Nokia, akik egykoron a telefongyártás csúcsragadozói voltak, aztán rossz lóra tettek a Microsoft telefonokra szánt operációs rendszerével, aminek az lett a következménye, hogy hosszú éveken át tetszhalott állapotban tengődött a cég ezen divíziója.

Néhány éve azonban visszatértek, és ugyan nem robbantottak bankot, de időről-időre előállnak valamilyen érdekes mobillal, mint például a hamarosan debütáló X100.

Hirdetés

A Nokia X100 egy 6,67" FHD kijelzővel szerelt mobil, aminek előlapját egy 16 MP-es selfie kamera lyukasztja át. A teljesítményért a Snapdragon 480-as chip felelős, amit 6 GB RAM és 128 GB belső tárhely támogat. A leendő tulajdonosoknak nem kell azonban aggódniuk a tárhely miatt, a telefon akár 1TB-ig is bővíthető microSD kártyával.

Hátul nem akármilyen kameracsoport kapott helyet. A négy lencséből álló monstrum zászlóshajója a 48 MP-es fő szenzor, ami mellett megtalálható még egy 5 MP-es ultraszéles, egy 2 MP-es mélység és egy 2 MP-es makró lencse is. A gyártó a ZEISS Optics-szal közösen készítette a technikát, amit a Nokia saját MI-je próbál majd még jobbá tenni.

Az X100-ban megtalálható még egy 4470 mAh kapacitású akkumulátor is, ami 18 W-os gyorstöltés kompatibilis. A forgalmazó szerint a telefon gond nélkül kibír két napot egyetlen töltéssel. A mobilon már az Android 11-es verziója fut majd, sajnos azonban kizárólag az USA-ban lesz kapható, ott 252 dollárért, azaz nagyjából 78 ezer forintért lesz megvásárolható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.