Hirdetés

Csúnyán lábon lőtte az Edge böngészőt a Microsoft legutóbbi frissítése



|

Egy igencsak rosszul sikerült update-tel rontották el a felhasználók napját a redmondiak.

Hirdetés

A Microsoft hírhedt arról, hogy lépten-nyomon az Edge böngészővel traktálja a felhasználókat, s habár a Chromium-alapú megoldásnak a Mozillát már sikerült lenyomnia, a maga 5% körüli részesedésével egyelőre cseppet sem veszélyezteti az azonos motort használó Google Chrome 65% feletti dominanciáját.

Most pedig egy olyat húzott a Microsoft, ami inkább az ellentétes irányba terelheti a tisztelt publikumot, az Edge aktuális frissítése ugyanis annyira rosszul sült el, hogy az a korai Windows 10 update-ek legsötétebb korszakát idézi.

Hirdetés

Az elmúlt napok során több Reddit- és Microsoft-fórumbejegyzés is felhívta rá a figyelmet, hogy a legutóbbi Patch Tuesday keretében kiadott 122.0.2365.63-os verziót sokak még csak telepíteni sem tudták, mivel a folyamat 96%-nál hibát dobott. Később pedig kiderült, hogy ez csak a jéghegy csúcsa, akiknek ugyanis mégis sikerült felküzdeniük a csomagot, azoknál lényegében letérdelt a böngésző.

A gyakorlatban ez azt jelentette, hogy az Edge visszautasította egy sor weboldal megnyitását azzal a hibaüzenettel, hogy nincs elég memória a művelethez, függetlenül attól, hogy mennyi rendelkezésre álló RAM volt a felhasználók számítógépében

A közösség eleinte saját hatáskörben keresett megoldást, kinyomozva, hogy a hiba az Enhanced Web Protection (magyarul Fokozott biztonság a weben) funkcióhoz köthető, melynek kikapcsolása megoldja a problémát. A bakiról viszont a Microsoft is értesült, így végül visszavonta a frissítést, és eleinte a 122.0.2365.59-es verziót kínálta a Stable csatorna aktuális kiadásaként, de e sorok írásakor már a 122.0.2365.66-os változat érhető el.

Ha tehát az elmúlt napokban te is hibát tapasztaltál a weblapok megnyitásakor, és még mindig nem múlt el a jelenség, érdemes manuálisan kezdeményezni a frissítést, amit a Beállítások > A Microsoft Edge névjegye menüpontban tehetsz meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.