Hirdetés

Csúnyán lebőgött a strapateszten a Google Pixel Fold



|

Egyelőre úgy tűnik, hogy nem a Google-é a hajtogatós műfaj legjobb ajánlata.

Hirdetés

A piacvezető Samsungot kivéve eddig csak a Microsoft és néhány kínai gyártó próbálkozott a hajtogatós mobilok szegmensében, ezért üdvözlendő a fejlemény, hogy májusban a Google is leleplezte az első ilyen modelljét a régóta pletykált Pixel Fold képében.

A telefon végül június 28-án került piacra az Egyesült Államokban, az első beszámolók alapján viszont nem sikerült valami jól a hardver: többen is a kijelző korai meghibásodására panaszkodnak, az Ars Technica újságírójánál például mindössze négy nap után megadta magát az OLED-panel, de ez a redditező sem járt jobban.

Hirdetés

Ilyen előzményekkel nem vártuk nagy reményekkel Zack Nelson, vagyis JerryRigEverything strapatesztjét, melynek eredménye végül be is igazolta a félelmeinket. A Pixel Fold már az öngyújtós hőtesztnél is kikapcsolt, ami cseppet sem tipikus forgatókönyv, ám ez még akár azzal is magyarázható, hogy a youtubernek sikerült pont a készüléket hajtó Tensor G2 processzor felett megpörkölnie a kijelzőt.

Ahol viszont a Google újdonsága egyértelműen elvérzett, az a törésteszt. A keresőóriás előzetesen a piac legerősebb zsanérjait ígérte a mobilba, amit talán sikerült is betartani, mert a Fold visszafelé hajlításakor nem esett baja az alkatrésznek, a keret viszont látványosan összeroppant, magával rántva a pusztulásba a kijelzőt is. Akit csak ez a rész érdekel, az a 8. perchez pörgessen az alábbi videóban.

A vásárló nem feltétlenül ezt várná egy 1800 dolláros, vagyis adók nélkül is 635 ezer forintba kerülő terméktől, az eredményt pedig még kínosabbá teszi, hogy ugyanezzel a mozdulattal a Samsung Z Fold 4-et nem sikerült széttörnie a videósnak. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a koreai rivális már egy negyedik generációs termék, a Google-nek pedig ez az első tánca a hajtogatós bálban, így a Pixel Fold esetleges folytatása még sokat javíthat a konstrukción.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.