Hirdetés

Ideje váltanod, ha még mindig ezeket a Samsungokat használod



|

Egy korábbi Samsung Galaxy S és egy Note készülék is elveszíti a támogatást.

Hirdetés

Szerencsére ma már nem csak az Apple biztosít hosszú távú szoftveres támogatást a mobiljaihoz, így a januárban bemutatott Samsung Galaxy S24 széria esetében például már úgy szól a gyártói ígéret, hogy a vásárlók hét Android-generáción keresztül kapják majd az új főverziókat és biztonsági tapaszokat a készülékeikre.

Régebben azonban messze nem voltak ilyen gálánsak a koreaiak, ami most a nyugdíjazást jelenti két korábbi Galaxy S és Note modell számára.

A 9to5Google ugyanis nemrég felhívta rá a figyelmet, hogy a Samsung hivatalosan is leállította a 2020 januárjában megjelent Galaxy S10 Lite és Note 10 Lite készülékek szoftveres támogatását, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy a telefonok tulajdonosai még kisebb biztonsági fixekre sem számíthatnak a jövőben.

Hirdetés

Az érintett modellek a Galaxy S10 és Note 10 jóárasított, valamivel gyengébben felszerelt variánsai, a megjelenésük idején pedig a Samsung még csak háromévnyi szoftveres támogatást garantált. Ennek a ciklusnak értünk most a végére, míg a Lite-kiadások erősebb variánsait már tavaly nyugdíjazta a cég, mivel azok még 2019-ben kerültek boltokba.

A tulajdonosok számára ez természetesen nem azt jelenti, hogy innentől működésképtelenné válik a készülékük, a sérülékenységeket befoltozó biztonsági frissítések híján viszont kockázatos lehet a Galaxy S10 Lite és a Note 10 Lite további használata. A jó hír, hogy az újabb mobilokhoz a Samsung még az olcsóbb kategóriákban is 5 éves támogatást garantál, így aki házon belül marad, az egészen 2029-ig kihúzhatja az utóddal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.