Hirdetés

Eleged van a hosszú URL-ekből? Ez a legjobb 5 szolgáltatás, ami segíthet rajtad



|

Ha hosszú hivatkozások helyett szeretnél egy rövid URL-t elküldeni barátaidnak, ismerőseidnek, használj URL-rövidítő szolgáltatást!

Hirdetés

Biztosan te is találkoztál már azzal, hogy weboldalak - köztük a PCW is - rövid URL-eket használnak, hogy barátságosabbá tegyék a linkeket. A rövidített URL azonban nemcsak cégek számára, hanem otthoni felhasználóknak is hasznos lehet, például azért, mert könnyebb megosztani valamit a közösségi oldalakon. A jó hír az, hogy többféle szolgáltatás közül választhatsz, ha szeretnél ilyen trükköt használni. Mutatunk ötöt.

1. Bitly

Valószínűleg ezt a szolgáltatót nem kell bemutatni senkinek; az egyik legrégebbi motoros a saját területén, amely nemcsak az URL-ek lerövidítésében jeleskedik; nyújt egy olyan hasznos extrát is, hogy a hivatkozásokhoz rögtön QR-kódot is generál. Az ingyenes változatban havi szinten 10 URL-t rövidíthetsz le, és két darab QR-kódot kérhetsz, ha ennél többre van szükséged, akkor előfizetésben gondolkodhatsz, amelynek ára 8 dollár/hónap összegtől indul.

Próbáld ki itt

Hirdetés

2. TinyURL

Alkalmi felhasználóknak a TinyURL is remek opció, amelynek hatalmas előnye, hogy az ingyenes változat is teljes értékűen használható, mi több, akár még regisztráció nélkül is lehet egyedi, rövid hivatkozásokat előállítani. Az előfizetéses modell inkább az üzleti felhasználók számára kecsegtet előnyökkel, hiszen olyan szolgáltatásokat tartalmaz, mint a kattintások követése, vagy egyedi domain nevek használata.

Próbáld ki itt

3. Sniply

Ha nemcsak egyszerűen rövidíteni szeretnéd a hivatkozásokat, hanem minden link mellé szeretnél automatikusan valamilyen rövid, figyelemfelkeltő szöveget is hozzáfűzni, akkor a Sniply lehet a tökéletes megoldás. Azonban tekintettel arra, hogy a szolgáltatásnak már nincsen ingyenes változata, a Sniply főleg céges ügyfelek számára alternatíva, nem pedig otthonra. Kipróbálni azért lehet, hiszen bármelyik előfizetésre is essen a választás, két hétig ingyenesen lehet az adott csomagot használni.

Próbáld ki itt

4. Short.io

A Short.io is picit másféle szegmensre lő. Ingyenes változata főleg a kisvállalkozások számára előnyös, mert 1000 URL létrehozását teszi lehetővé amellett, hogy a kattintásokat is - 50 ezer kattintásig - követi. API segítségével akár weboldalak szerkesztő felületébe is beágyazható (az ingyenes változat is), valamint QR-kódok készítésére is van lehetőség.

Próbáld ki itt 

5. Rebrandly

A Bitly-hoz hasonlóan az ingyenes változat a Rebrandly esetében is 10 rövidített URL készítését teszi lehetővé, amelyhez statisztika és QR-kód is tartozik. Ez a szolgáltató elsősorban az extrák miatt érdemel említést, kár hogy ezek többsége csak előfizetőknek jár. Mindenesetre a jelszóval védett hivatkozások, a lejáró linkek vagy éppen a központi gyűjtőoldal létrehozásának opciója egyértelműen színesíti a lehetőségek tárházát.

Próbáld ki itt

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.