Hirdetés

Elem nélküli távirányítóval érkezhet az új Google Chromecast



|

Izgalmas jövő várhat a Google TV-okosító kütyüje előtt.

Hirdetés

Az általánosan elterjedt vélekedéssel ellentétben nem csak az ősrégi tévékkel történhet meg, hogy rászorulnak egy külsős "felokosító" eszközre, hiszen az olcsóbb modelleken akár pár év után is megszűnhet a szoftveres támogatás, vagy már a dobozból kivéve olyan lassúak, hogy a felhasználó inkább kerülőút után néz.

Ezért is gyűjtöttük össze nemrég a tévék felturbózására szolgáló legjobb eszközöket, melyek sorában az egyik legnépszerűbb választás a remek ár-érték arányt kínáló Chromecast. A Google kiegészítője már 2013 óta segít a szükségben, az utolsó nagyobb frissítését viszont még 2020-ban kapta, a Chromecast with Google TV (4K) megjelenésekor.

Hirdetés

A Google ebből ugyan tavaly ősszel kiadott egy olcsóbb HD variánst is, aki viszont valami komolyabbra vágyik, annak ez az év hozhatja el a megoldást. A 9to5Google ugyanis nemrég a Google Home alkalmazás kódjában arra utaló jeleket talált, hogy  készülőben van egy új Chromecast, amely jó eséllyel egy 4K-s modell lesz a megszokott Google TV (korábban Android TV) felülettel.

Ehhez tette hozzá a magáét a brit TechRadar, amely felhívta rá a figyelmet, hogy a GoogleTV-távirányítókat gyártó TW Electronics egy új referenciadizájnnal állt elő, amelyhez nem szükséges elemet vásárolni. A távkapcsoló ugyanis egy apró fotovoltaikus panellel tartja életben magát, így amíg elég fény éri, mindig rendelkezésünkre áll.

A lap szerint nem kizárt, hogy az új Chromecast is ugyanezt a megoldást fogja alkalmazni, ami nem csak kényelmi szempontból, de a környezetvédelem miatt is üdvözlendő lenne. Nem szabad ugyanakkor elfelejtenünk, hogy mindez csak spekuláció, így a Google bejelentésééig semmi sem biztos.

Erre pedig valószínűleg csak az ősz folyamán kerülhet sor, mivel a 10 éve megjelent első generáció kivételével eddig az összes Chromecastet a szeptembertől novemberig terjedő időszakban leplezte le a Google.

Ti használtatok már Chromecastet? Mik a tapasztalataitok?

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.