Hirdetés

Elon Musk befenyítette az Egyesült Államok legismertebb közszolgálati rádióját



|

A milliárdosnak nem tetszik, hogy az NPR inaktív a Twitteren, a bosszú jegyében pedig a platform felhasználói feltételeit is kész áthágni.

Hirdetés

A Twitter immáron több mint fél éve Elon Musk irányítása alatt áll, ez az időszak pedig nem múlt el botrányok nélkül. Az egyik legfrissebb ügy, hogy a platform néhány hete "államhoz kötődő média" jelzéssel látta el egy sor közszolgálati hírszolgáltató profilját, egy kalap alá véve a demokratikus országokban működő szervezeteket az autoriter államok irányítása alatt álló, nyílt propagandatevékenységet folytató szereplőkkel.

Ennek jegyében a brit BBC News ugyanúgy megkapta a plecsnit, mint a szankciókkal korlátozott Russia Today, amit nem minden érintett vett jó néven. Az Egyesült Államok legismertebb közszolgálati rádiója, az NPR (National Public Radio) például másokkal együtt a twitteres aktivitása beszüntetésével reagált, majd azt követően sem folytatta a posztolást, hogy a döntést övező botrány hatására Musk végül visszakozott, és kukázta a megbélyegző jelzést.

Hirdetés

Ezzel pedig a jelek szerint sikerült szíven találniuk a Twitter új urát. A rádió beszámolója alapján ugyanis a milliárdos nemrég e-mailben kereste fel az egyik munkatársukat, amelyben kilátásba helyezte, hogy ha az NPR nem lesz újra aktív a mikroblogon, valaki másnak adják át a szervezet felhasználói nevét, az "@NPR"-t.

"Szóval az NPR újra elkezd posztolni a Twitteren, vagy át kellene adnunk az @NPR-t egy másik cégnek?"

- állt a levélben. Musk egy további e-mailben a cég irányelveire hivatkozott, melynek jegyében újrahasznosítják a véglegesen alvó fiókokat, valamint azt is egyértelművé tette, hogy ez más felhasználókra is vonatkozik. Az NPR ugyanakkor rámutatott, hogy a Twitter aktuális szabályzata nem a posztolás, hanem a minimum 30 naponkénti egy bejelentkezés alapján határozza meg az aktív státuszt.

Magyarán úgy tűnik, hogy a tulajdonos megszegné az érvényes felhasználói feltételeket, ha a bejegyzések hiánya miatt adná át az @NPR-t, vagy bármelyik más közszolgáltató, például a tevékenységét szintén befagyasztó PBS azonosítóját.

A műsoraival több mint 1000 rádióállomást kiszolgáló NPR cikkünk írásáig nem közölte, hogy mit lép erre, az ügy viszont mindenesetre egy újabb fejezet a hagyományos média és az azzal hírhedten rossz viszonyt ápoló Musk közötti háborúban, amely az elmúlt hónapokban már bizonyos újságírók letiltásában és a Twitter-sajtóosztály szélnek eresztésében is megnyilvánult.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.