Hirdetés

Elon Musk gigantikus X-et rakatott a Twitter-székház tetejére, már egy szupergonosz főhadiszállásának is elmenne



|

Fel is keltette a hatóságok figyelmét a techmilliárdos legújabb akciója.

Hirdetés

Ha eddig nem tudta volna az emberiség, hogy Elon Musk mániákusan rajong az X-ért, most már biztosan megtanulja. A világ (jelenleg) leggazdagabb embere azt követően, hogy SpaceX-nek (Space Exploration Technologies Corporation) nevezte űrhajózással és xAI-nak a mesterségesintelligencia-kutatással foglalkozó cégeit, miközben a kanadai énekesnővel, Claire Elise Boucher-val, azaz Grimesszal közös fiának a X AE A-XII nevet adta, a Twittert is átkeresztelte, méghozzá X-re.

Musknak nem titkolt vágy egy szuperapp létrehozása, amit a kínai WeChat ihletett. Ezen keresztül a felhasználók elintézhetnék pénzügyi tranzakcióikat és bevásárlásukat is, az ismerősökkel való kapcsolattartás, valamint gondolataik, véleményük és alkotásaik megosztása mellett. Mostanra a Twitter madaras logója már eltűnt a mikroblogról, a helyét az X, pontosabban egy matematikai szimbólum vette át. Arról egyelőre nincs hír, hogy a tweeteket minek fogják nevezni a jövőben, egyes felhasználók a borzalmasan hangzó xeetre tippelnek.

Hirdetés

Mindenesetre a folyamatban lévő átalakítás okán nemcsak Mark Zuckerberg Metájával zördülhet össze Elon Musk, hanem a San Franciscoi-hatóságokkal is, miután péntek éjjel gigantikus X-et rakatott a Twitter székházának tetejére. Tette mindezt engedély nélkül - írja az AP hírügynökség. A városvezetés panaszt nyújtott be és vizsgálatot indít, mivel az épületeken elhelyezett reklámcélú feliratok, táblák, logók és szimbólumok biztonsági, illetve városképvédelmi okokból engedélykötelesek.

Néhány nappal korábban pedig a helyi rendőröknek amiatt kellett leállítaniuk a Twitter feliratot és a jellegzetes logót a székház oldaláról levakaró munkásokat, mert nem kordonozták el az érintett járdaszakaszt, így könnyedén megsérülhetett volna valaki a lehulló törmeléktől.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.