Hirdetés

Előzményeink rendszerezésével segítené a Chrome a böngészést



|

Érdekes kísérleti funkción dolgozik a Google csapata.

Hirdetés

Előfordulhat, hogy épp szükségünk van egy olyan weboldalra, amit korábban már felkerestünk, ám a mindennapi böngészés forgatagában elkallódott, és egyszerűen nem emlékezünk a nevére.

Ilyen esetekben segítséget nyújt, ha vetünk egy pillantást a böngészési előzményeinkre, és lehetséges, hogy a jövőben még egyszerűbb lesz az eltűnt infók felkutatása a Google Chrome felhasználóinak.

Hirdetés

A Google előállt egy "Journeys" nevezetű funkcióval, ami gyakorlatilag felosztja az előzményeket különböző témakörökre. Ha valaki például a mesterséges intelligenciáról szóló oldalakat böngészett több alkalommal, akkor a Chrome összeszedi a témába vágó, megtekintett anyagokat, amiket rendszerezve találhatunk meg az előzmények között.

Az új funkció egyelőre csak egy platformon kategorizálja így az oldalakat, de ha jó fogadtatásban részesül a dolog, akkor a felhasználók több eszközön is elérhetnék a "böngészési kalandjukat". Egy ilyen megoldással a Google alaposan felfrissítheti az internetes előzmények működését, hiszen jóval gyorsabban juthatnánk hozzá a kívánt információkhoz, és nem kellene össze-vissza ugrálni az oldalak és a Google kereső között.

A Journeys egyelőre tesztelés alatt áll, szóval még kérdéses, hogy mikor próbálhatják ki azt a felhasználók. Szerintetek hasznos lehet az ilyen jellegű rendszerezés?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.