Hirdetés

Ez az egyszerű parancs Windows 7-et csinál az újabb rendszerekből



|

Látványos megoldás kedveskedik a nosztalgiázni vágyóknak, akik a Windows 7 mellett akár egy még régebbi kiadást is megidézhetnek.

Hirdetés

Januárban volt négy éve, hogy a 2009 őszén megjelent Windows 7 végképp elvesztette a hivatalos támogatását, a klasszikussá érett operációs rendszer azonban örökké a szívünkben él, hiszen a Microsoft egyik legjobban sikerült platformjáról beszélünk.

Habár a Statcounter adatai alapján még mindig akad 3%-nyi kitartó hősszerelmes, akik nem engedték el a Windows 7-et, akad egy kifinomultabb módszer is, amivel akár az újabb rendszerekből is előcsalható a szunnyadó előd.

A napokban a BetaNews hívta fel a figyelmet a Revert8Plus nevű nyílt forráskódú projektre, amely egy egyszerű PowerShell parancson keresztül képes úgy átformálni a Windows 8/8.1, Windows 10 és Windows 11 platformokat, hogy azok megszólalásig hasonlítsanak a Windows 7-re. A folyamatot és a végeredményt az alábbi videó mutatja be részletesen.

Hirdetés

Mielőtt azonban még beleugranánk a nosztalgiázásba, fontos megjegyezni, hogy habár nyílt forráskódú technológiáról van szó, a parancs végső soron egy harmadik féltől származó szkriptnek enged bebocsátást a számítógépünkre, így inkább egy virtuális PC-n vagy egy szolgálaton kívüli masinán érdemes kísérletezni vele.

Aki pedig bepötyögi a varázsigét, az örvendhet, mert a Revert8Plus egy seregnyi dolgot visszaállít a régi rendszerindítási képernyőtől a bejelentkezési párbeszédpanelen és az ablakokon át egészen a Start menüig, a régi játékokig és a megboldogult Windows Media Centerig, így a szemlélőnek tényleg az a benyomása van, mintha az igazi Windows 7 támadna fel a sírjából.

Ezzel pedig nincs vége, a szkript ugyanis akár a 2007-ben megjelent Windows Vistát is vissza tudja hozni az élők sorába, még ha ez a kiadás leginkább csak a rémálmainkban jön is elő. A szkript kipróbálásával viszont már érdemes lehet várni egy kicsit, a videó alatti rögzített komment alapján ugyanis valamikor a következő napok során debütál a Revert8Plus V2 verziója, ami kiküszöböli az első kiadással tapasztalt problémákat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.