Hirdetés

Ez az új funkció nagyban megkönnyíti az androidos felhasználók életét



|

A jövőben kevesebb kellemetlenséget okoz majd, ha javításra szorul a mobilod.

Hirdetés

Az évek során az okostelefonok oly fontos részévé váltak az életünknek, hogy cserekészülék híján komoly érvágás tud lenni, ha esetleg szervizbe kell küldeni őket, nem is beszélve az adataink törlésével és visszaállításával járó maceráról, amit az esetek többségében sajnos nem úszhatunk meg a krach beütésekor.

A jó hír, hogy az Android operációs rendszer egy közelgő, új funkciója le fogja venni a vállunkról ezt a terhet, jelentősen leegyszerűsítve a szerelés előtti és utáni lépéseket.

Hirdetés

A megoldásról az ismert Android-suttogó, Mishaal Rahman számolt be először az X felületén. A "repair mode", vagyis javítási üzemmód néven futó újdonság a napokban vált az Android Open Source Project (AOSP) részévé, és lehetővé teszi, hogy az adataink és beállításaink tényleges törlése nélkül küldjük szervizbe a telefont. A funkció ehhez a Dynamic System Updates (DSU) alrendszert használja, amellyel egy gyári visszaállítást szimulál.

A javítási módba való belépéskora felhasználónak meg kell adnia a záróképernyő hitelesítő adatait, amelyek aztán a /metadata/repair-mode fájlban tárolódnak, és az újraindítások során is megmaradnak. A trükknek hála a javítást végzők nem férhetnek hozzá az ügyfelek adataihoz, amikor pedig a készülék visszajut a tulajdonosához, annak csak ismét meg kell adnia a záróképernyő hitelesítő adatait, hogy átváltson a normál üzemmódba.

Habár a hasznos eszköz már az AOSP része, Rahman szerint alapértelmezetten le van tiltva, mivel egyes gyártók (például a Samsung) már saját hatáskörben is biztosítanak hasonló funkciókat. A repair mode színre lépése viszont azt jelenti, hogy a jövőben minden androidos eszköznek része lehet a megoldás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.