Hirdetés

Ez az új közösségi oldal hadat üzent a tiktokosodó Instagramnak



|

Közösségi platformmá alakult a Hisptamatic fotóapp, hogy ott támadja az Instagramot, ahol az a legjobban fáj.

Hirdetés

Sokan emlékezhetnek rá, hogy a 2010-ben megjelent Instagram eredetileg egy iPhone-exkluzív képmegosztóként indult, amelyen retro hatású filterekkel dobhattuk fel a fotóinkat. A hipsztermozgalmat meglovagló platform manapság már az algoritmusok alapján ajánlott rövid videókra koncentrál, kétségbeesetten igyekezve lemásolni a TikTok receptjét.

A régi felhasználók persze nem fogadták egyöntetű lelkesedéssel a pálfordulást, nemrég pedig már a közösségi oldal első embere, Adam Mosseri is elismerte, hogy túlzásba vitték a videók erőltetését. Arra azonban nem érdemes számítani, hogy ezzel visszatérnek a régi szép idők, így most egy másik szereplő vállalta magára a feladatot.

Hirdetés

Nemrég teljesen megújult a 2009 óta elérhető Hipstamatic alkalmazás, amely alapvetően most is ugyanazt kínálja, amiben egykor az Instagram is utazott: analóg kamerákat idéző vintage fotós effekteket, kizárólag iPhone felhasználóknak. Az app legfrissebb változata tehát nem változtat a régi recepten, viszont egyszerű fotós eszköz helyett immáron kifejezetten a modern Instagram antitéziseként felfogható közösségi oldalként határozza meg magát.

Ennek szellemében nincsenek videók, nincsenek szépségfilterek és nincs tartalmakat ajánló algoritmus sem, a főoldalon található posztok így szigorúan a feltöltés ideje szerint jelennek meg. Algoritmus híján kizárólag az általunk követett emberek tartalmait láthatjuk, ám ezekből is csak 99-et gyűjthetünk össze, aki közül 9-et adhatunk meg közeli barátként. További csavar, hogy a feltöltött képek 30 napon után eltűnnek, így csak akkor maradnak meg a felvételeink, ha exportáljuk őket a telefon fotóalbumába.

Az új Hipstamatic ingyenesen tölthető le az App Store-ból, de előfizetés útján prémium effekteket és szerkesztési lehetőségeket oldhatunk fel. A készítők bíznak az új közösségi oldal sikerében, mivel úgy látják, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik az okostelefonos láz kezdetét idéző, puritánabb fotós élmények iránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.