Hirdetés

Ezekkel a változtatásokkal mosná le magáról a Facebook és Instagram a vádat, hogy ártalmasak a fiatalokra



|

A közösségi oldalak a továbbiakban hatékonyabb védelmet biztosítanak a kiskorúaknak az ártalmas tartalmak ellen.

Hirdetés

Az Instagram még 2021 nyarán keveredett hatalmas botrányba, amikor egy korábbi dolgozóján keresztül eljutott az amerikai sajtóhoz egy belsős jelentés, amely arról árulkodott, hogy még az üzemeltető Meta is tisztában van a közösségi oldal által a tinédzserek lelki egészségére gyakorolt káros hatásokkal - vagyis azokkal a hatásokkal, amelyeket a nyilvánosság felé mindig hevesen tagadott a vállalat.

A törvényhozók által is sürgetett Mark Zuckerbergék azóta számos tartalomszűrési és szülői felügyeleti eszközt vezettek be a szolgáltatás renoméjának helyreállítására, a vezeklésnek pedig továbbra sincs vége, most újabb védelmi megoldásokat léptet életbe az Instagram és a Facebook is.

Hirdetés

Ennek jegyében a platformok a továbbiakban el fogják rejteni az öngyilkossággal, az önkárosítással vagy az étkezési zavarokkal kapcsolatba hozható posztokat a kiskorúak elől, alapértelmezésként pedig a lehető legszigorúbb tartalomszűrési beállításokat fogják alkalmazni a 18 év alattiak fiókjain. Amennyiben egy tinédzser ártalmasnak vélt témákra keres, a Meta olyan szakértői forrásokhoz irányítja őket, mint például a mentális egészséggel foglalkozó National Alliance on Mental Illness.

Ezenfelül a Meta tiltólistára tett bizonyos tartalmakat, amelyeket eddig csak a Reels és a Felfedezés füleken szűrt, a jövőben viszont a központi Feeden és a Sztorik között is letiltja őket, még akkor is, ha követett fiókoktól származnak. A szigorítások valamikor a következő hónapok során lépnek életbe, a meglévő felhasználók pedig egy értesítésen keresztül, egy gombnyomással is aktiválhatják majd a tartalomszűrőket.

Az új védelmi megoldásokról szóló blogbejegyzés ide kattintva olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.