Hirdetés

Ezzel a hardverrel köszönhet be a Google új néptelefonja



|

Újabb szivárgás mesél a Pixel 8a tulajdonságairól.

Hirdetés

A Google-től megszokhattuk, hogy nem görcsöli túl a mobilos tervei eltitkolását, ezért többnyire már jóval a soron következő Pixelek hivatalos bemutatója előtt ki szoktak derülni a legfontosabb részletek. Nincs ez másként a várakozások szerint a tavasz során színre lépő Pixel 8a, vagyis a tavalyi Pixel 8-széria olcsóbb kiadása esetében sem, melynek kapcsán legutóbb arról számolhattunk be, hogy egy szivárgás a alapján akár Magyarországon is piacra dobhatja a keresőóriás.

Ezúttal pedig a középkategóriás mobil specifikációja, vagyis hardveres jellemzői kerülhettek nyilvánosságra, valamint a rajt időpontját és a várható árat illetően is kaptunk egy-egy tippet.

Hirdetés

A pletyka forrása a veterán mobilos szivárogtatónak számító Yogesh Brar, aki az X felületén osztotta meg a Pixel 8a lehetséges tulajdonságait. Brar leírása alapján a készülék egy 6,1 hüvelykes FHD+ OLED kijelzővel támad majd, ami a Pixel 7a-val ellentétben nem 90, hanem már 120 Hz-es lesz. Ezt korábban egy másik forrásnál is olvashattuk, így jó esély van rá, hogy a Google tényleg meglépi a fejlesztést.

Ami a teljesítményt illeti, a burkolat alatt Pixel 8-at és a Pixel 8 Prót is hajtó Tensor G3 processzor teljesíthet szolgálatot, tárhelyből pedig 128 GB-os és 256-os opciók érkezhetnek, ami szintén újdonság lenne, mivel a Pixel 7a csak 128 GB-os kivitelben elérhető. A kamerák felbontása viszont a szivárogtató szerint marad a régi, vagyis egy 64 MP-es széles és egy 13 MP-es ultraszéles látószögű lencse kerül a hátlapra.

Ami még érdekes, hogy Brar értesülései alapján a Pixel 8a-ba már 4500 mAh-s akku kerül, enyhén felülmúlva az előd 4385 mAh-s telepét, és még a maximális töltés is gyorsabb lesz, 18 W helyett 27 W-ot támogatva. A Google pedig mindezért 500-550 dollárt kérhet, vagyis a telefon megmaradhat az előző generáció árkategóriájában.

Végezetül a szivárogtató májusra tippeli a leleplezést, ami nem túl meredek feltételezés, hiszen ekkor kerül sor a Google I/O fejlesztői konferenciájára, és már a Pixel 7a, valamint a Pixel 6a is ennek alkalmával mutatkozott be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.