Hirdetés

Figyelem: hamarosan lejár az egyik Windows 10 verzió támogatása!



|

Ideje frissíteni, ha valaki még az érintett kiadást használja.

Hirdetés

Habár a Microsoft továbbra is kitart amellett, hogy 2025. október 14-én leállítja a Windows 10 támogatását, mostanság voltak arra utaló jelek, hogy a redmondiak még meggondolhatják magukat. A vállalat ugyanis korábban azt is beígérte, hogy nem hoz több funkciófrissítést az operációs rendszerbe, ám az mégis megkapta a Copilot AI-asszisztenst, jönnek rá a Fotók app új képszerkesztési funkciói, aki pedig fizet értük, akár 2025 után is részesülhet biztonsági csomagokban.

Ehhez viszont az elérhető legfrissebb, 22H2-es verziót kell majd használni, akik pedig még a régebbi 21H2-esen ragadtak, azoknak most fontos közleménnyel szolgált a fejlesztő.

Hirdetés

A 2021 novemberében megjelent kiadásnak a Windows 10 Home és Office változatokban már tavaly nyáron megszűnt a támogatása, most pedig a vállalatoknak és oktatási intézményeknek szánt Enterprise és Education is az életciklusa végére ért. A 21H2-es verzió támogatásának leállítása egész pontosan a következő Windows 10 kiadásokat érinti.

  • Windows 10 Enterprise 21H2
  • Windows 10 Enterprise multi-session 21H2
  • Windows 10 Education 21H2
  • Windows 10 IoT Enterprise 21H2  

Aki még ezek valamelyikét használja, annak két lehetősége van: frissít a 22H2-es kiadásra, amelyhez 2025 októberéig járnak az ingyenes frissítések, avagy átvált a Windows 11-re, ami vélhetően még hosszú évekig támogatott marad. Az utóbbi esetben viszont akár problémákba is ütközhetnek az érintettek, a Windows 11 ugyanis jóval szigorúbb hardveres követelményekkel bír, vagyis a generációváltás eszközcserével is járhat.

Elméletileg persze azt sem tiltja senki, hogy a vállalatok és oktatási intézmények továbbra is a  Windows 10 21H2-n maradjanak, ám ebben az esetben komoly kockázatnak teszik ki magukat, hiszen az operációs rendszer ezen verziója már nem részesül további biztonsági javításokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.