Hirdetés

Fontos változást hoz a mobilos fizetésben az Android 15



|

Nagyobb szabadságot ad a felhasználóknak az Android 15, ennek egyik része a telefonos fizetésnél mutatkozik meg.

Hirdetés

A korábbi kiadásoknál követett menetrendet alapul véve az Android 15 megjelenése is csak valamikor augusztus és október között lesz esedékes, a Google következő mobil operációs rendszere viszont szűkebb körben azért hozzáférhető egy ideje, hiszen a keresőóriás már februárban elérhetővé tette az első fejlesztői előnézeti verziót (Developer Preview 1), amit március 21-én a második követett, tegnap pedig hivatalosan is elrajtolt a fejlesztés következő fázisát jelentő első béta kiadás.

A korábbi változatokhoz hasonlóan bizonyára ez is sok részletet el fog árulni a platformon végrehajtásra kerülő módosítások kapcsán, melyek közül egy izgalmas tételt máris sikerült lebuktatni.

Ez nem más, mint hogy az Android 15 beta 1 alapján az új főverzió lehetővé fogja tenni a Google Wallet digitális pénztárca alapértelmezésének lecserélését, vagyis a frissítést követően külső szolgáltatók fizetési megoldásaira is hagyatkozhatnak majd a elhasználók. Hogy pontosan melyek lehetnek az alternatívák, az majd a (vélhetően régiónként eltérő) kínálattól függ, de az Android Authoriy beszámolója szerint a béta kiadásban csak az Amex appja tűnik fel a Wallet mellett.

Hirdetés

Az alapértelmezett pénztárca megváltoztatása egyben azt jelenti, hogy az érintésmentes NFC fizetéseknél már automatikusan az új alkalmazást fogja használni a rendszer. A szolgáltatók jövőbeli ajánlataitól függően a váltásnak több előnye is lehet, például különböző kedvezmények vagy alacsonyabb jutaléklevonás formájában.

Hogy az Android 15 emellett még milyen újdonságokat tartogat, arról korábban ebben és ebben a cikkben is írtunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.