Hirdetés

Furcsa problémát tapasztalnak az M1 Pro és M1 Max tulajdonosok a YouTube HDR videók futtatásánál



|

Több beszámoló alapján az új MacBookok összeomlanak és újraindulnak bizonyos beállítások esetében.

Hirdetés

Az Apple nemrég dobta piacra a csúcsteljesítményt kínáló M1 Pro és M1 Max chipekkel felszerelt MacBook Pro gépeket, viszont azok a macOS Monterey 12.0.1 verzióját futtatva egy szokatlan hiba miatt nem képesek megfelelően kezelni a YouTube HDR videóit.

A 14 inches és a 16 inches gépek esetében is többen számolnak be arról a kapcsolódó fórumokon, hogy kernel hibaüzenetet kapnak a Safari és Chrome futtatása esetében is, a meghibásodást pedig folyamatosan újra elő tudják idézni.

Hirdetés

A MacRumors fórumon valaki azt írta, hogy a 16 inches M1 Pro bármely YouTube 4K HDR videó lejátszása esetén összeomlik és újraindul abban az esetben, ha a felhasználó bezárja a teljes képernyős módot. Először a tulajdonos azt gondolta, hogy egyszeri eset, de többször is megpróbálta, minden esetben hiba volt a végeredmény.

Egy másik beszámoló alapján nemcsak a Safari, hanem a Google Chrome böngészővel is tapasztalható a bug, a 32 GB RAM-os M1 Max ugyanígy összeomlott, mint az előző felhasználó esetében. A meghibásodásról azóta többen is írtak, mindenki macOS Monterey 12.0.1 operációs rendszert használ, és a furcsa hiba a legtöbb esetben a 16 GB-os gépeket érintette. Kiderült viszont, hogy ugyanígy érintettek lehetnek a 32 és 64 GB-os modellek is.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatja a problémát, egyes szerint az AV1 dekódolással lehet hiba, és a következő szoftverfrissítés várhatóan már megoldást fog hozni rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.