Hirdetés

Gyorsabb fájlkereséssel újíthat a Windows 10



|

Új funkciót tesztel a Cortana appon belül a Microsoft, ennek hála kereshetne gyorsabban fájlokat a Windows 10.

Hirdetés

A Cortana nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, azonban egy Insidereknek járó frissítéssel most mégis sokoldalúbbá válhat a Windows 10-en belül. A Cortana appba ugyanis érkezett egy File Skill funkció, amit a Dev Channel tesztelői kaptak meg egyelőre. 

Ez egy kísérleti funkció, aminek a lényege, hogy segít gyorsabban és pontosabban megtalálni a keresett fájlokat. Engedélyezett hangfelismerés mellett utasítható például a Cortana, hogy keresse meg a legutóbb használt fájlokat. 

Hirdetés

A cél persze az, hogy az üzleti SharePoint és OneDrive-fájlokat kutassa fel a felhőből a rendszer, a munkahelyi fiókból. 

A Cortana képes fájlokat keresni és megnyitni a fájlnév részletei alapján, szerzőnév bemondására, legutóbb szerkesztett fájlokkal és konkrét fájltípusokkal is boldogul. Így összességében egyre inkább egy produktivitást segítő eszköz, mintsem személyi asszisztens. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.