Hirdetés

Ha szeretted a Nintendo 64-et, ennek örülni fogsz



|

Az Analogue Pocket egy retro konzolt készül kiadni az egykori legenda mintájára.

Hirdetés

1996-ban világszerte játékosok tömegei szerettek volna egy példányt a frissen megjelenó Nintendo 64-ből. A világ egyik legelismertebb konzolja a mai napig hatással van a gamer-kulturára. Számos új fejlesztőt indított útjára az erre az eszközre írt játéka, amelyekből a legikonikusabbakat azóta is rendszeresen porolják le és gondolják újra.

A kontrollerrel egy időben fejlesztett Super Mario 64,  a The Legend of Zelda: Ocarina of Time és a Golden Eye 007 a mai napig ható zseniális darabjai voltak az elmúlt évtizedek videojáték-piacának. Utódja, a GameCube megjelenése után, hat év tündöklés után nyugdíjazták a korszakváltást ikonjaként számontartott játékkonzolt.

Hirdetés

De itt még nem ér véget a történet, mert a retro hullám egyik éllovasa, az Analogue Pocket friss bejelentése szerint újraalkotná a legendás eszközt Analogue 3D néven. A cég többek között teljes kompatibilitást ígér a régi N64-es kazettákkal, és 4K kimenetet is, de azoknak, akik teljesen szeretnék újraélni az ezredfordulós élményt, eredeti képernyőbeállításokat is tartalmaz majd a gép.

Konkrétumokat még nem tudhattunk meg a készülő termék áráról vagy a megjelenés idejéről. A hardvert sem mutatja még be a vállalat teljes egészében, csak néhány homályos fotót láthatunk a részleteiről, de így is izgalmas lehet a várakozás, hiszen az Analogue Pocket nem először alkot újra retró eszközöket. A NES, a SNES és a Sega Genesis nevű aggastyánok sikeres újralkotása szavatolhatja az új projekt sikerét.

Azért is lehet egyébként érdekes ez a projekt, mert az N64-et is nehezen tudták emulálni korábban. A cég szerint viszont ez nem jelenthet gondot, hiszen az általuk alkalmazott FPGA (field-programmable gate array) technológia lényegében lehetővé teszi a működés pontos modellezését is. A vállalat további információkat és új funkciók bevezetését ígéri a közeljövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.