Hirdetés

Hallókészülékként és lázmérőként is bevethető lesz az AirPods Pro?



|

Az Apple Bluetooth-fülesében is fontos szerep juthat az egészségügyi funkcióknak.

Hirdetés

A 2015 óta forgalmazott Apple Watch okosórákkal a cupertinóiak már bebizonyították, hogy egy sor hasznos egészségügyi funkciót képesek beleszuszakolni a hordható kütyükbe, egy ideje pedig már az AirPods termékcsalád kapcsán is keringenek pletykák, melyek szerint a vezeték nélküli fülesek fejlesztése is hasonló irányt vehet.

A neves Apple-szivárogtatónak számító Mark Gurman legutóbb márciusban szellőztette meg, hogy az AirPodsok is egészségügyi célú funkciókkal gazdagodhatnak, most pedig az elemző legújabb hírlevelében is előkerült a téma.

Hirdetés

Gurman úgy tudja, hogy az iOS 17-tel az AirPods-széria egy olyan funkciót kaphat, amely különböző hangok bejátszásával képes lesz felmérni a hallásunk állapotát. Erre egyébként egy külső alkalmazás, a Mimi segítségével már most is bevethetők az almás vezeték nélküli fülesek, illetve bizonyos konkurens termékeknél (pl. Jabra Elite 75t, Nothing Ear 2) is láttuk már a trükköt.

Ezen túlmenően az elemző arra számít, hogy az Apple később testhőmérséklet-méréssel is felruházhatja a Bluetooth-füleseket, valamint hallókészülékként is pozicionálhatja a terméket. A hőmérséklet monitorozásához szükséges beépített szenzor jó eséllyel csak a drágább AirPods Pro Maxbe érkezik majd, és akár azt is jelezheti, ha hőemelkedéssel járó betegség bujkál a felhasználóban.

Ami a hallókészülékként való forgalmazást illeti, az Apple itt arra építhetne, hogy az aktív zajszűréssel szerelt AirPodsok a jobb érthetőség jegyében képesek felerősíteni a beszéd hangerejét. Ez eddig kevés volt ahhoz, hogy orvosi eszközként népszerűsítsék a terméket, de az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala nemrég jóváhagyta, hogy akár recept nélkül is lehessen forgalmazni hallókészülékeket, így elképzelhető, hogy az Apple ezt a közönséget is megcélozza.

Ha hihetünk Gurmannak, az Apple már az ősszel érkező iPhone 15-szériával piacra dobhat egy új, USB-C töltővel szerelt tokot az AirPods Próhoz, új fülesekre viszont még évekig nem számít a szivárogtató. Ez pedig azt jelentheti, hogy még sok idő eltelhet, mire megérkezik a lázmérő-funkcióval felvértezett AirPods Pro.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.