Hirdetés

Hamarabb itt lehet a hajtogatós iPad, mint gondolnánk



|

Az Apple nem adta fel az összehajtható iPadről szóló terveit, de még le kell gyűrnie néhány akadályt.

Hirdetés

A 2010-ben bemutatott iPadet ugyan messze nem fogadta akkora lelkesedéssel a közönség, mint a három évvel korábban színre lépett iPhone-t, de az almás táblagép így is piacvezetővé tudott válni a maga kategóriában, amit az Apple a termékpaletta és az operációs rendszer képességeinek kibővítésével igyekezett megőrizni.

Egy ideje már keringenek pletykák arról, hogy előbb-utóbb egy hajtogatós modell is beköszön a kínálatba, egy friss jelentés szerint pedig ez közelebb lehet, mint gondolnánk.

Hirdetés

A tajvani DigiTimes a beszállítói láncban tevékenykedő forrásaira hivatkozva azt állítja, hogy az Apple nagy erőkkel dolgozik a kihajtható iPaden, amelynek 2024 végén indulhat a gyártása, így akár már ebben az időszakban, vagy 2025 elején bemutatkozhat a készülék. A fejlesztés azonban közel sem halad zökkenőmentesen, mivel a cupertinóiaknak két jelentős problémát is meg kell oldaniuk.

Az egyik a zsanér, amelyből egyelőre nem találtak olyan verziót, ami strapabíró és egyben gazdaságosan is gyártható. A hajtogatós táblagépért eleinte az Apple terméktervezési csapata felelt, de időközben a beszerzési osztály vette át a feladatot az alkatrészek számának csökkentése és a költségek leszorítása érdekében. A másik nagy akadály pedig a kijelző, melynek kapcsán az almás cég a Samsungra és az LG-re vár, hogy előálljanak egy olyan megoldással, ahol már nem jelent gondot a képernyő idővel fellépő gyűrődése.

A cikk emellett az Apple hosszabb távú stratégiájára is kitér, ami állítólag úgy szól, hogy előbb a hajtogatós iPadet dobják piacra, és csak azt követően érkezhet az ugyancsak régóta pletykált hajtogatós iPhone. Ennek oka, hogy az iPad kisebb közönséghez szól, ezért könnyebben menedzselhetők az esetlegesen fellépő problémák. Hogy mindebből mi az igaz, azt majd az idő megválaszolja, de annyit érdemes hozzátenni, hogy a DigiTimes gyakrabban nyúl mellé a jóslataival, mint a Ming-Chi Kuóhoz és Mark Gurmanhez hasonló veterán szivárogtatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.