Hirdetés

Hasznos kényelmi funkcióval bővül a Chrome jelszómenedzsere



|

A változtatás nem csak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszi a Google saját megoldását.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Google egy sor hasznos frissítést jelentett be a Chrome böngésző beépített jelszómenedzseréhez, amely ma már egész élhető kompromisszumot nyújt az olyan külsős megoldásokkal szemben, mint a LastPass vagy a Bitwarden.

Ezúttal pedig egy újabb izgalmas hír látott napvilágot a jelszómenedzser kapcsán, ám ezúttal nem egy hivatalos beharangozó, hanem a Chromium böngészőmotor kódja súgta meg a Google terveit.

Hirdetés

Elsőként a Chrome Story nevű blog adta hírül, hogy a Chromium Gerriten talált kísérleti bejegyzés alapján biometrikus azonosítással bővülhet a Chrome jelszómenedzsere. A telefonon már régóta elérhető megoldás lényege, hogy akár az ujjlenyomat-olvasóval is azonosíthatjuk magunkat, amikor meg akarjuk tekinteni az elmentett jelszavaink listáját.

A számítógépeken ilyenkor jelenleg csak a PC kódjának ismételt megadásával férhetünk hozzá az adatokhoz, a változtatással viszont a laptopok ujjlenyomat-olvasóját is igénybe vehetjük, már ha van ilyen a repertoárban. A bejegyzés csak "biometrikus azonosításról" ír, így végső soron nincs kizárva az arcfelismerés támogatása sem.

A funkció érkezését illetően sajnos nincs hivatalos megerősítés, de a kísérleti funkciókat is tartalmazó Chrome Canary biztosan elárulja majd, ha itt lesz az ideje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.