Hirdetés

Hatalmas luxusbunkerrel készül az apokalipszisre Mark Zuckerberg



|

Óriási építkezésben van a Meta vezetője, minden idők egyik legdrágább privát birtokát hozva létre.

Hirdetés

Amikor valakinek 122 milliárd dolláros vagyona van, akkor bizony könnyen előfordulhat, hogy az ingatlanos weboldalakon sorakozó hirdetések már nem szolgálják ki az igényeket, így alapvetően nem csoda, hogy Mark Zuckerberg is egy óriási villát építtet magának, hol máshol, mint a festői Hawaiin. A szigetcsoport legészakibb és legidősebb tagján, Kauain zajló projekten ugyan 6 méteres falak mögött  és szigorú titoktartás mellett serénykednek a munkások, ám a Wired nemrég leleplező cikket közölt a tervekről, amelyek még a multimilliárdosok körében is kirívó extravaganciáról árulkodnak.

A magazin kiszivárgott dokumentumokon alapuló értesülései szerint az építkezés nagyjából 270 millió dollárt, vagyis közel 95 milliárd forintot emészt fel, amiből 100 millió az épületek felhúzását, 170 millió pedig az 1400 hektáros terület felvásárlását fedezi. A megaberuházás legfontosabb jellemzői a következők:

  • Két különálló kúria, legalább 5300 négyzetméteres együttes területtel.
  • A villákban 30 hálószoba, 30 fürdőszoba, konferenciatermek, ipari konyha és több lift is kialakításra kerül.
  • A birtokon vendégházak, edzőterem, szauna, több úszómedence, pezsgőfürdő és teniszpálya is lesz.
  • A hagyományos vendégházak mellett 11, kötélhidakkal összekötött faház várja Zuckerberg látogatóit.
Hirdetés

A legérdekesebb információ viszont az, hogy Őfacebooksága egy közel 470 négyzetméteres bunkert is rendelt, aminek bármelyik diktátor a csodájára járna. Az óvóhelyet tágas lakótér, saját könyvtár, hangszigetelt, bombabiztos ajtók és egy menekülőalagút jellemzi, ha az apokalipszist követően esetleg gyorsan el kellene hagyni a helyszínt.

Mindezek tetejébe pedig az egész birtokot úgy tervezték meg, hogy önellátó legyen, így Zuckerbergék a falakon belül gondoskodnak majd a tiszta ivóvízről, a növénytermesztésről és az állattenyésztésről is. A Wired a Metát is felkereste a gigantikus építkezés kapcsán, ám a vállalat nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.