Hirdetés

Ingyenes tünetellenőrző alkalmazást fejlesztett a Semmelweis Egyetem, innen tudod letölteni



|

Az orvosi diagnózist nem helyettesítheti, de így is hasznos segítség a Semmelweis HELP applikáció.

Hirdetés

Kimondottan kisgyermekes szülőknek készült a Semmelweis HELP applikáció, illetve a hozzá tartozó weboldal, amelyek segítenek eldönteni, hogy az adott vészhelyzet, legyen bár az betegség tünetei vagy baleset következményei hogyan enyhíthetők otthoni körülmények között, illetve mikor jobb, ha minden eldobunk, és rohanunk a csemetével az ügyeletre. Aki kipróbálná, már le is töltheti az Appstore-ból, a Play Áruházból, valamint a Semmelweis Egyetem honlapjáról.

Az alkalmazást szerdán mutatta be Dr. Merkely Béla, az egyetem rektora Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója, Kovács Eszter a Semmelweis HELP ötletgazdája, az egyetem Kommunikációs Igazgatóságának igazgatóhelyettese, valamint dr. Krivácsy Péter, a Semmelweis HELP orvosszakmai vezetője, a Gyermekgyógyászati Klinika Sürgősségi Betegellátó Osztályának vezetője társaságában.

Hirdetés

220-nál is több gyermekbetegségből álló adatbázisra épül (a betűrendben felsorolt betegségek leírását megtaláljuk a honlapon a hozzájuk tartozó kezelési és tünetenyhítési útmutatóval kiegészítve), de nem támaszkodik mesterséges intelligenciára, a fejlesztést pedig az egyetem saját forrásaiból valósította meg a gyógyszergyár támogatásával. A Semmelweis HELP célja, hogy a betegek számára otthon is könnyen hozzáférhető, megbízható, ellenőrzött egészségügyi információforrásként működjön. Fontos tudni, hogy nem állít fel az orvos helyett diagnózist, azaz nem iktatja ki a képletből orvos és beteg találkozását, viszont segít felelős döntést hozni a tünetek alapján abban a kérdésben, hogy a szülő mikor induljon el az ügyeletre. Ezen felül fájdalom- és lázcsillapításra, valamint sebkötözésre vonatkozó tanácsokkal is ellátja a felhasználót.

Az adatbázis által lefedett betegségek körét folyamatosan bővítik, illetve idővel szeretnék az appot továbbfejleszteni és alkalmassá tenni a felnőttek tüneteinek ellenőrzésére is, tehát egyebek mellett kiterjesztenék a kardiológia és a szülész-nőgyógyászat területére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.