Hirdetés

Jön a papír és a kijelző összeolvadása



|

A TCL egy papírszerű kijelzőt mutatott be, aminek ugyanakkor nincs köze a papírhoz és az elektronikus tintához, digitális papírhoz. Furcs szerzet az NXTPAPER.

Hirdetés

A TCL nevét elsősorban olcsóbb tévékről és mobilokról ismerhetjük, de a vállalat rendre bemutat valami új, kísérleti technológiákat is. Most például az NXTPAPER nevű kijelzőt, ami a villódzás, kékfény és háttérvilágítás csökkentésével a szemeinket kímélné. Állítólag hasonló az E Inktől ismert digitális papírhoz a megoldásuk, ami a papír és a kijelző kombinációja a gyártó szavai szerint. A szemvédelemről a német Rhine labor és 11 szabadalom tanúskodik. 

Hirdetés

Mobilokra nem jön az NXTPAPER, azt táblagépekbe és könyvolvasókba szánják. Full HD-s kijelzőkről van szó, amik videót is le tudnak játszani, papírszerű élmény mellett. Az E Inkhez képest 25 százalékkal jobb a kontraszt, a reflektív kijelző pedig a természetes fényt használja fel háttérvilágítás helyett. Az LCD-paneleknél 36 százalékkal vékonyabb kijelző kontrasztban is ráver a hagyományosabb panelekre, és 65 százalékkal hatékonyabb is. 

Az E Ink megoldásai a szemnek a legjobbak, de videókhoz vagy gyors tartalmakhoz nem ideálisak. A TCL ezeket a tartalmakat is vállalható módon kezelné, állítólag. Valódi demót azonban még nem villantott a cég, és azt sem tudni, mikor jelenhet meg a piacon a technológia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.