Hirdetés

Jövőre jön a dual SIM-es iPhone



|

Végre az Apple is lép, állítólag egyenesen dual LTE-s konfigurációra váltanak - de ebben a Qualcomm helyett már az Intel lesz a partner.

Hirdetés

Ming-Chi Kuo ritkán téved, és amennyiben az elemzőnek megint igaza van, akkor az Apple végre újabb téren zárkózik fel a Samsung csúcskészülékeihez. A jövő évi iPhone modellek már támogatják majd a gigabites LTE-t. 

Hirdetés

Az iPhone 8-as és X-es modellek maximum 600 Mbps-os átvitelre képesek, és Amerikában nagy figyelmet generált, hogy a Galaxy Note 8 igazából kétszer olyan gyors letöltési sebességre képes az ottani T-Mobile hálózatán, mint egy iPhone X. 

Az Apple mindezen gyorsabb antennamodulokkal javítana: a 2x2-es MIMO-t 4x4-es megoldásra váltják le, vagyis felzárkóznak a Qualcomm idei Snapdragon 835-ös lapkáján lévő modemhez. Elvileg ez a gyenge lefedettségű helyeken is előnyt jelenthet majd. A gigabites LTE-re váltásban azonban az Apple partnere már az Intel lesz - a Qualcommal a lehető leggyorsabban szakítana a szabadalmi díjazási viták miatt az almás cég. 

Az Apple végre más téren is lép, és ennek hála jövőre legalább az egyik új iPhone dual SIM-es lesz. Ha már vált a gyártó, akkor stílusosan: konkrétan dual LTE-s konfigurációt emlegetnek. 

Az Intel részesedése jelenleg eltörpül a vezeték nélküli modemchipek piacán, azonban jövőre az Apple rendeléseinek 80 százaléka is a vállalathoz kerülhet. A következő-generációs 5G-s modemen is az Intel dolgozik az Apple-nek, sőt, ezt az A szériás lapkakészletekkel együtt gyárthatja a jövőben, ha minden jól megy. Ezzel az Intel az Apple egyik legnagyobb ügyfele lenne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.