Hirdetés

Keményen odacsap a YouTube a mesterséges intelligenciás tartalmaknak



|

Érdemes lesz figyelniük a tartalomgyártóknak, komoly következményeket vonhat maga után, ha figyelmen kívül hagyják az újonnan bevezetett szabályt.

Hirdetés

Rohamtempóban fejlődik a mesterséges intelligencia, nem meglepő, hogy egyre inkább beszivárog a mindennapjainkba. Természetesen a különböző tartalomgyártók, többek között a youtuberek is előszeretettel alkalmazzák a technológiát, ami több dologban is segítségükre lehet. Nyilvánvalóan a platform is tisztában van ezzel, ezért most egy fontos lépést intézett az ilyen jellegű tartalmak lekövethetőségének irányába.

"A generatív mesterséges intelligencia átalakítja azt, ahogyan az alkotók kifejezik magukat, egészen az ötletek felvázolásától kezdve a kreatív folyamatokat segítő eszközökkel való kísérletezésig."

-  írja a YouTube egy nemrégiben közzétett blogbejegyzésében.

Hirdetés

"Éppen ezért ma bevezetünk egy új eszközt a Creator Studio-ban, ami megköveteli az alkotóktól, hogy a nézők tudtára adják, ha a valósághű tartalom - olyan tartalom, melyet a néző könnyen összetéveszthet egy valós személlyel, hellyel vagy eseménnyel - módosított vagy mesterséges anyagokból készült, beleértve a generatív mesterséges intelligenciát is."

Bejegyzésükben példaként hozták a valódi személyek képmásának felhasználását, a valós eseményekről vagy helyszínekről készült felvételek megváltoztatását, illetve a valósághű jelenetek generálását. Amennyiben ilyen vagy ehhez hasonló anyag szerepel az adott videóban, az alkotónak jelölnie kell, így a néző egy címke formájában értesülhet erről.

A YouTube természetesen hozzátette, a nyilvánvalóan speciális effektekkel létrehozott, valóságtól elrugaszkodott anyagokat nem kell külön jelölni, még akkor sem, ha bevetették a mesterséges intelligenciát a tartalom létrehozása során. Amikor viszont kérdéses a dolog, ott célszerű lesz bepipálni az erre vonatkozó rublikát, viszont hogy pontosan miben és hogyan segített az MI, azt ekkor sem kell részletezni.

A mostani értesülések alapján az új címkék valamikor az elkövetkezendő hetekben szivárognak majd be a platformra. A YouTube kiemelte, vizsgálni fogja a tartalmakat, nem hagyja annyiban, ha valaki elmulasztja a megtévesztő, mesterséges tartalom jelölését - akár maga is beavatkozhat, felcímkézheti az ilyen videókat, a közönség tudtára adva az elmulasztás tényét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.