Hirdetés

Két jóárasított hajtogatós mobilt és egy olcsóbb okosórát is piacra dobhat a Samsung



|

Kimondottan a szélesebb tömegeknek szólhat a Galaxy Watch FE, a Galaxy Z Fold FE és a Z Flip FE.

Hirdetés

A Samsung még 2020-ban tette először elérhetővé a Galaxy S-szériás csúcsmobilok azonos hardverrel szerelt, de bizonyos funkciókban kompromisszumot jelentő jóárasított kiadását, az Samsung Galaxy S20 FE-t, amit azóta több utód is követett, arra utalva, hogy a nép vevő a jobb ár-érték arányt kínáló ajánlatra.

Most pedig úgy tűnik, hogy az FE-széria egy egész termékcsaláddá bővülhet, a legfrissebb pletykák alapján ugyanis a koreai gyártó a hajtogatós mobiljaiból és a Galaxy Watch okosórából is jelentkezni fog egy-egy ilyen variánssal.

Hirdetés

A tabletté kinyitható Galaxy Z Foldot illetően hónapok óta keringenek a szivárgások arról, hogy a Samsung egy olcsóbb változatot is piacra dobhat belőle, most pedig a GSMArena egy kínai forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy a kagylóhéj-kialakítású Z Flip is kap egy jóárasított kiadást, a megfizethetőbb készülékek pedig Z Fold FE és Z Flip FE néven fognak beköszönni. Az állítólagos népmobilok kapcsán néhány részlet is kiderülhetett.

A Z Flip FE 165,2 x 71,9 x 6,9 mm-es méretben manifesztálódik, míg a Fold 155,1 x 67,1 x 14,2 mm-es házzal érkezhet. Az előbbiben egy középkategóriás Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 processzor teljesíthet szolgálatot, míg az utóbbi régiótól függetlenül egy meg nem nevezett Snapdragon és a Samsung saját fejlesztésű Exynos 2300 chipjével kerülhet boltokba. A Fold esetében 12 és 16 GB RAM-ra számít a forrás, míg a Flip csak 8 GB memóriát kaphat, cserébe viszont mindkét készülékből jöhet 256 és 512 GB tárhellyel szerelt kiadás.

Az okosórára tovább evezve az Android Headlines nevű portál dobta fel a pletykát, hogy ebből is érkezik egy FE kiadás, a Galaxy Watch FE néven futó termék pedig a 2021-ben megjelent Watch4 hardverére épülhet. Ennek kapcsán már korábban is lehetett arról olvasni, hogy a Samsung piacra dobhat egy Galaxy Watch4 (2024) nevű modellt, így nem kizárt, hogy időközben ezt keresztelték át a koreaiak.

A Galaxy Watch FE SM-R866F SM-R866U és SM-R866N modellszámokon jelenhet meg, a szóbeszéd forrása pedig globális rajttal számol. A jóárasított okosóra kiadása logikus lépésnek tűnik, hiszen a piacvezető Apple is forgalmaz ilyet a 2020 óta futó Apple Watch SE-széria formájában. Végezetül persze fontos leszögezni, hogy a Z Fold SE, a Z Flip SE és a Watch SE esetében is csak pletykákról beszélünk, így még senki se kezdjen el spórolni az új népkütyükre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.