Hirdetés

Két régi Windows támogatását is ejtette a Steam



|

Az üzemeltető előre figyelmeztetett, hogy nem tart örökké a türelmi idő.

Hirdetés

A Microsoft a tavalyi évben végleg leállította a Windows 7, a Windows 8 és a Windows 8.1  hivatalos támogatását, amellyel párhuzamosan számos külsős szoftver is ejtette a régi platformokat, köztük a Google Chrome böngészővel, a qBittorrenttel vagy a Plex Media Serverrel.

A Steam mögött álló Valve azon kevesek közé tartozott, akik a Microsoft "levonulását" követően is kitartottak a kegyvesztett operációs rendszerekkel szemben, ám most a játékáruháznál is véget ért a türelmi idő.

Az üzemeltető még tavaly márciusban jelentette be, hogy 2024. január 1-jével a Steam kliens sem fogja támogatni a Windows 7-et és a 8/8.1-et. Ez ugyan nem jelenti, hogy az érintett felhasználóknál rögtön le is áll, de a Valve már egyáltalán nem garantálja, hogy működőképes marad.

"E változtatás azért szükséges, mert a Steam legfőbb funkciói a Google Chrome egy beágyazott verziójára épülnek, ami már nem működik a Windows régebbi verzióin. Továbbá, a Steam jövőbeli verziói olyan Windows funkciókat és biztonsági frissítéseket fognak igényelni, amelyek csak a Windows 10-ben és újabb verziókban találhatók meg."

- áll a Steam indoklásában.

Hirdetés

A jó hír, hogy a döntés csak elenyésző számú embert érint, az áruház saját statisztikái alapján ugyanis decemberben már csupán 0,68%-nyi felhasználó gyűrte a Windows 7-et, míg a Windows 8 nem is szerepel a kimutatásban, a Windows 8.1-nél pedig 0,15%-nál áll az arány. Összességében tehát a Steam közönségének kevesebb mint 1%-a tartott ki a támogatást elvesztő platformok mellett.

A régi Windowsok leghűségesebb rajongói azzal vigasztalódhatnak, hogy Firefox-felhasználóként legalább a böngészőjük biztonságos marad, a Mozilla ugyanis a tavaly megjelent 115-ös verzióhoz továbbra is szállítja a javításokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.