Hirdetés

Kiderítettük, mikor tanul meg magyarul a Samsung mesterséges intelligenciája



|

A Samsung Galaxy S24, mint AI mobil jól hangzik, csak éppen magyarul nem tud. Utánajártunk, mikor számíthatunk a magyar nyelv támogatására.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S24 hardverileg még jó szívvel is csupán egy evolúciós lépésnek tekinthető: dizájnban nem változtak a készülékek (minimális ráncfelvarrástól eltekintve), a sebesség csak keveset javult és az Ultra modellt leszámítva a kamerák sem léptek szintet. A nagy durranás a mesterséges intelligencia beágyazása a rendszerbe, pontosabban a OneUI-ba, ami sok-sok új lehetőséget nyit meg a felhasználók előtt.

A szolgáltatásokról már írtunk részletesebben, hamarosan elkészülő tesztünkben pedig azt is megmutatjuk, miként funkcionálnak ezek a gyakorlatban - viszont mindezt úgy tudjuk csak kipróbálni, hogy idegen nyelvre váltunk, mondjuk angolra.

Hirdetés

Sajnos ugyanis mind a szöveges, mind a beszédalapú szolgáltatások értetlenül állnak a magyar nyelv előtt, ezek egyike sem beszéli nyelvünket. Most még.

A megjelenés után nem sokkal érkezett azonban a hivatalos információ samsungos kapcsolatunktól, hogy nem kell elkeseredni, a magyar nyelv támogatása is meg fog jelenni az AI funkcióknál. A jó hír, hogy mindegyik funkcióra igaz ez, beleértve a valós idejű, telefonhívások alatt aktiválható kétirányú fordítást is. Azt is sikerült megtudnunk, mikor várható a nyelvi frissítés: 2024 nyarán, előre láthatóan júliusban kapjuk meg a magyar nyelv támogatását.

A mesterséges intelligencia segítségével új fejezetet nyithat a Samsung a mobilok világában, ám ehhez hasznos és ötletes funkciók, egyszerű kezelhetőség és sok-sok nyelv támogatása is szükséges. A Galaxy S24 szériával bemutatkozó AI funkciók 2025. december 31-éig ingyenesen használhatók, ezt követően valószínűleg egyes szolgáltatások előfizetéshez lesznek kötve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.