Hirdetés

Kísérleti funkciókkal újított a Google DayDream platformja



|

A virtuális valóságba jönnek az okostelefonos appok, illetve itt vannak a mozgásérzékelős 6 Degrees of Freedom kontrollerek.

Hirdetés

A Google anno egy olcsó és egyszerű megoldással, a Cardboarddal lépett be a virtuális valóság piacára. 2016-ban aztán elindult a minőségibb Daydream platform, mozgásérzékelős kontrollerrel és minden egyébbel. A Lenovo és a Google idén már az első önálló Daydream headsetet is piacra dobták, amihez már mobil sem kell. 

Hirdetés

A Google most pedig kísérleti funkciókkal frissítette a Daydream platformot. Ennek hála a Lenovo Mirage Solo és a hasonló eszközök valódi riválisává válnak az HTC és az Oculus eszközeinek. 

Megérkeztek például az új 6DoF kontrollerek. A Mirage Solo ezt a fajta követést már támogatja, de a dobozban csak 3DoF követést támogató kontroller található. 

A Google új kontrollerei külső kamerák használata nélkül is képesek követni a mozgást és a pontos helyzetet. A VR-appokban mindez természetesebb mozgást eredményez. Egyes fejlesztők már tesztelik az újdonságot, de megvásárolni még nem lehet az új kontrollereket. 

Szintén újdonság, hogy az okostelefonos appok már a virtuális valóságban is működnek. A 2D-s appok így már a virtuális képernyőn is működőképesek, nem muszáj VR-appot használni. Természetesen a Daydream VR-támogatást ezek a 2D-s appok is igénylik, ez viszont egyszerűbb, mint 3D-s verziót készíteni. Ennek hála megnőhet az appkínálat. 

Az új See-Through Mode pedig a Lenovo Mirage Solo kameráit használva mutatja meg a valódi világot, a headset levétele nélkül. Ez AR-appokhoz is kiváló, ha valaki virtuális elemeket helyezne el a valódi környezetben. A fejlesztők hamarosan tesztelhetik ezt az újdonságot is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.