Hirdetés

Közeledik a Google válasza a Microsoft HoloLensre



|

A jelentések szerint önállóan működő AR-headseten dolgozik a Google.

Hirdetés

Éppen most jelenik meg az első önálló VR-headset, ami a Google Daydream platformjára épít: a Lenovo Mirage Solo 400 dollárba kerül, és nem kell hozzá sem okostelefon, sem PC. Mi a következő lépcső? A WinFuture értesülései szerint az, hogy a Google a Microsoft HoloLensre válaszoljon. 

Hirdetés

A Google állítólag a kiterjesztett valóságot vette célba, és ennek keretében egy önálló AR-headseten dolgozik. Az eszköz nem zárná el a felhasználót a való világtól, hanem virtuális elemekkel dobná fel azt. 

A Google partnere a tajvani Quanta, és jelenleg Google A65 modellszámon fut az AR-headset. Minden bizonnyal a piacon már nem ezzel a névvel jelenik meg. Az sem elképzelhetetlen, hogy egy referenciatermékről van szó, ami fejlesztőknek készül. Egyelőre nem tudni, hogy a partnergyártóknak adná el az alapötletet a Google (bár erre legutóbb kizárólag a Lenovo volt vevő), vagy kész hardver kínálna. 

A Google A65-be mindenesetre egy 4-magos Qualcomm QSC603-as processzor kerül, két Kryo 300 Gold ARM Cortex-A75 processzormaggal és két Kryo 300 Silver ARM Cortex-A55 maggal. Kamerák, mikrofonok is vannak, és vélhetően valamilyen kijelző is. Támogatott továbbá a 802.11ac-s WiFi, a Bluetooth 5.1 és a GPS. 

Vajon ez a próbálkozás sikeresebb lesz, mint a Google Glass?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.