Hirdetés

Mága Zoltán fél éve nem tudja visszaszerezni a feltört Facebook fiókját



|

A hegedűművész személyes oldalát elöntötték az irreleváns videós tartalmak.

Hirdetés

Ha szeretnéd megnézni Mága Zoltán hegedűművész személyes Facebook oldalát, meglepetésként érhet az állatos, főzős és egyéb a személyéhez nem köthető videók sokasága az előadó hírfolyamában. Bár Mága a hivatalos Instagram oldalán bejelentette a testvéroldalon található profiljának eltulajdonítását, a nyomozás sikerének támogatása érdekében nem  verte nagydobra az eseményt.

A több mint egymillió követőt számláló oldal feltörése még a nyáron történt meg, és azóta nem is sikerült a problémát érdemben rendeznie az érintetteknek. A felhasználók egy jelentős része még mindig nincs tisztában azzal, hogy az oldalt nem az ismert zenész, illetve az általa megbízott személy szerkeszti, hanem egy vicceskedő hobbi-hacker. Ezt teszik egyértelművé azok a kommentek, amik Mága Zoltánon kérik számon a kiposztolt tartalmakat.

Hirdetés

Mága csalódottságát fejezte ki az oldalt üzemeltető Meta működésével kapcsolatban, mivel semmilyen érdemi intézkedést nem foganatosítottak azóta, hogy az oldal tulajdonosa bejelentette az eltulajdonosítás tényét. Az eset sajnos nem egyedi. Gyakori kritika a Zuckerberg-birodalommal szemben a panaszkezelés hiánya. Nincsenek meg azok a csatornák, ahol érdemben foglalkoznának egy ilyen jellegű üggyel.

A neves zenész közlése szerint a hackelés nemcsak a Facebook fiókját érinti, hanem az oldalhoz rendelt bankkártyáját is, amiről minden pénzt leemeltek a nyári eset óta. Azóta elöntötték az oldalt a Mága Zoltánhoz nem köthető tartalmak a vasrudakkal küzdő munkásoktól kezdve a különböző építőipari tutorialokig.

Érdekes, hogy az esetet követően rövid időn belül illetéktelenek hozzá jutottak a művész YouTube-fiókjához is, amit szintén a tevékenységéhez nem köthető tartalmak elburjánzása jelzett az oldalon. Nem okozott meglepetést, hogy a Google-istállóhoz tartozó streaming-oldal - a Metával szemben - rövid időn belül a végére járt az esetnek, és néhány napon belül visszaállította a tulajdonos jogköreit az oldalon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.